""
""

Pep, ne otpisuj Aguera tek tako! Siti preživeo, ali se oglasio alarm - Gabrijel Žezus se povredio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.02.17. | 22:53

Brazilski napadač osetio oštar bol u desnom stopalu, bez da je bio u kontaktu s protivničkim igračem... Kun ga zamenio, pa overio pobedu na Vitalitiju

Mančester Siti je preživeo na Vitalitiju uz erupciju pomešanih emocija, Serhio Aguero je poručio Pepu Gvardioli da još nije za staro gvožde, ali je ceo tim možda ostao bez Gabrijela Žezusa na duži vremenski period! Tako se, u najkraćim crtama može opisati Sitijevo gostovanje Bornmutu i trijumf rezultatom 2:0, kojim su Građani preskočili Arsenal i Totenhem, zauzeli drugo mesto i došli na osam bodova zaostatka u odnosu na Čelsi.

Izabrane vesti

Teško je dati odgovor na pitanje da li će u Sitiju biti srećni zbog trijumfa nad Trešnjicama. Jer, ako se ispostavi da je brazilsko otkrovenje i prvi napadač Sitija poslednjih nedelja doživelo težu povredu, na Etihadu će imati ozbiljnih problema u finišu sezone. 

Momak u trenutno najboljoj formi jednostavno pao kao pokošen u 13. minutu utakmice, pošto je osetio oštar bol u desnom stopalu. Ono što će posebno uplašiti sve na Etihadu je činjenica da Žezus nije bio u kontaktu ni sa jednim protivničkim igračem, a u trenutku kada je pao na travu samo je uputio uplašeni pogled ka klupi. Pokušao je Žezus da ostane na terenu još malo, ali je već u 15. minutu morao napolje.

Strelca tri pogotka u poslednje dve utakmice na terenu je zamenio Serhio Aguero, koji je i u trećoj uzastopnoj utakmici bio na klupi za rezerve. Mada je gol za pobedu pripisan Bornmutovom štoperu Tajronu Mingsu, Aguero je bio direktan učesnik akcije i odgovoran za promenu rezultata. Čime je stavio do znanja Gvardioli da u njegovim nogama još ima baruta i da će Sitiju biti od koristi. Posebno ako Žezusa ne bude na terenu u narednim sedmicama.

Doduše, Gvardiola je već praktično najavio da Argentinac može da ide i da nije u njegovim planovima. Videlo se, upravo zato, i na Aguerovom licu koliko mu je značilo to što je direktno uticao da Bornmutov otpor splasne i praktično pripiše nova tri boda Sitiju.

A do tada Trešnjice su bile prilično opasne. Posebno od trenutka kada je Rahim Sterling načeo mrežu Artura Boruca u 29. minutu. Ali, nije bilo lako, s obzirom da samo nekoliko trenutaka kasnije povredio Džek Vilšir, zbog čega je morao ranije da napusti teren. Praktično već u sledećem napadu Džošua King uspeo je da dođe do gola, ali je sudija Nil Svorbrik svirao faul u napadu...

Bornmut je najbolju šansu na utakmici propustio u 67. minutu. Heri Arter je pucao sa ivice kaznenog prostora. Lopta je putovala prema levoj strani gola, ali je Vili Kabaljero paradom sprečio da lopta pređe crtu.

Međutim, baš od tog trenutka gosti sa severa krenuli su u potpunu ofanzivu. Ali, nije im se dalo. Šuteve Leroja Sanea, Serhija Aguera i Rahima Sterlinga zaustavili su okviri gola.

Navijači Sitija pozdravili su Aguerovu dobru igru velikim aplauzima i brojnim povicima odobravanja. 

PREMIJER LIGA - 25. kolo:

Subota:

Arsenal - Hal 2:0 (1:0)
/Sančez 34, 90+3 penal/

Mančester junajted - Votford 2:0 (1:0)
/Mata 32, Marsijal 60/

Midlzbro - Everton 0:0

Stouk - Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Alen 67/

Sanderlend - Sautempton 0:4 (0:2)
/Gabijadini 30, 45, Denajer 89ag, Long 92/

Vest Hem - VBA 2:2 (0:1)
/Feguli 63, Lansini 87 - Šadli 6, Evans 90+4/

Liverpul - Totenhem 2:0 (2:0)
/Mane 16, 18/

Nedelja:

Barnli - Čelsi 1:1 (1:1)
/Brejdi 24 - Pedro 7/

Svonsi - Lester 2:0 (2:0)
/Mouson 36, Olson 45+2/

Ponedeljak:

Bornmut - Mančester Siti 0:2 (0:1)
/Sterling 29, Aguero 69/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rahim SterlingPremijer ligaMančester SitiGabrijel ŽezusEvropaEngleskaDžek Vilšir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara