"Darko Rakočević"
"Darko Rakočević"

Pet godina na Tajlandu, pa - Lučani

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.07.16. | 14:00

Darko Rakočević se vratio u srpski fudbal

Darko RakočevićHong Kong, Kazahstan, Tajland… Svuda pođi, kući dođi. Defanzivac Darko Rakočević se posle pet godina na Tajlandu i treći put vratio u srpski fudbal. Ovaj put u lučansku Mladost. Mada ima veliko iskustvo, fudbaler koji je ponikao u mlađim selekcijama Borca, jedva čeka duel drugog kola sa čačanskim Zebrama.
"Dugo sam bio odsutan iz srpskog fudbala, dve sezone sam bio u Hong Kongu, godinu u Kazahstanu i pet sezona na Tajlandu. Uželeo sam se utakmica poput komšijskog derbija Borac - Mladost", kaže za MOZZART Sport Darko Rakočević.

Vaša ekipa je jedna od tri koje su na premijeri ostvarile trijumf (pored Mladosti pobedili su Radnički i Metalac).
"Moram da istaknem da Mladost ima kvalitetan sastav. Siguran za učešće u plej ofu, a ako se ne dogodi nešto ne predviđeno i za nešto više".

Izabrane vesti

Rade li emocije pred okršaj sa matičnim klubom iz  Čačka?
"U Borcu sam prošao kroz sve selekcije do seniorskog pogona. Za mene i golmana Nemanju Krznarića ovo je posebna utakmica, ali mi smo profesionalci. Biće mi samo drago da zaigram na stadionu kraj Morave i da se vidim sa nekim starim prijateljima. Eto, i bivši saigrač Zoran Pirgo Kostić se vratio u Borac".

Kad smo kod povrataka i Mladost je angažovala jednog bivšeg igrača?
"Da, rođeni Lučanac Milan Bojović je novi  član Mladosti. Doskorašnji igrač grčke Larise u narednoj sezoni nosiće plavo-beli dres. Prve fudbalske korake Bojović je načinio u Lučanima odakle se preselio u Partizan. Posle mlađih kategorija crno-belih, profesionalnu karijeru gradio je u Čukaričkom, Jagodini, Vojvodini…"

Dugo ste igrali u inostranstvu. Navikli ste na neke dobre uslove za trening i rad?
"Tako nešto sad ima i Mladost. Verujte mnogo znači dobar glavni teren, pa igralište sa veštačkom travom, pa saune i đakuzi za oporavak. Stvarno je veliki pomak načinjen u Lučanima koji su oduvek, zahvaljujući Milovanovićima, bili prava fudbalska sredina", zaključio je Darko Rakočević.

Meč Borac - Mladost igra se u subotu od 20 sati.

Piše: Đurđe Mečanin;
Foto: Star Sport.


tagovi

SuperligaSrbijaMladost LučaniDarko Rakočević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara