"Igrači OFK Beograda"
"Igrači OFK Beograda"

Petko ogorčen: Sahranili su OFK Beograd! Da odu svi do jednog

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.05.16. | 09:46

Legendarni krilni vezista Romantičara strahuje da će se ugasiti klub kome je podario mladost

Igrači OFK BeogradaNema više OFK Beograda na mapi najboljih ovdašnjih klubova. Romantičari su posle 18 godina ispali iz elitnog ranga, a kompletna atmosfera na Omladinskom stadionu, u ekipi i oko ekipe koja je promenila četiri trenera za sezonu sukob navijača sa upravom kluba, naposletku slabi rezultati kumovali su selidbi u Prvu ligu Srbije.

I naborali čelo Ilije Petkoviću, legendarnom krilu plavo-belih.
Uz uvažavanje Superlige i klubova koji se takmiče, OFK Beograd nije smeo da dođe u situaciju da bude kandidat za ispadanje u ovim vremenima. Nije liga onakva kakva je bila, naša Prva savezna liga je bila poput Bundeslige, sa Zvezdom, Partizanom, Hajdukom, Dinamom... A ovo danas... Rukovodstvo OFK Beograda trebalo bi da stavi prst na čelo, sazove skupštinu i da sa funkcija odu svi do jednog“, konkretan je u razgovoru za Alo popularni Petko.

Izabrane vesti

Ilija PetkovićReč je o čoveku koji je u OFK Beogradu devet godina proveo kao prvotimac (1964-1973, 212 ligaških utakmica, 37 golova, jedan kup) i još tri kao šef stručnog štaba (1990-1993). Danas je došlo dotle da na stadion ne svraća.
Pitajte to rukovodstvo koliko je navijača bilo da gleda klub koji ispada iz lige. Klub više nema gledalaca. Stadion su uništili. Finansijski stoji slabo i igrački kadar je katastrofalan, a zna se ko je vođa“, kaže Petković, međutim, ne imenuje krivce. „Zna se odakle duva. Dok se jednom pravi svadba i veselje, drugome je napravljena sahrana. Meni je najtragičnije što nema publike, nema nikoga, ni veterana... Ranije smo imali navijača u skladu sa nivoom na kojem je igrao OFK. Ne sme sve ovo proći bez reči. Ne govorim u panici niti u euforiji, ali ono što me plaši je da se sve ovo neće završiti ispadanjem OFK Beograda. Videćemo dokle sve ovo može da ide“.

Slika i prilika Omladinskog stadionaA pre samo 12 godina Romantičari su na svom, sad već oronulom, Omladinskom stadionu gostili Atletiko Madrid, kasnije i francuski Oser, turski Galatasaraj, ali od te 2010. ne samo da nisu privirili Evropi nego im je svake godine opstanak bio prioritet. Ovoga puta nisu uspeli,i sad je pitanje hoće li uspeti da se vrate. I kad.
Ispadao je klub i ranije iz lige, ali ovo sada može da ima katastrofalne posledice. Znamo kako je završio beogradski Radnički i ostali klubovi sa divnom istorijom. Ne postoje... Plašim se i za svoj OFK... Plašim se da jednog dana neću moći da kažem koji je to klub za koji sam igrao“, dodao je legendarni Ilija Petković.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaOFK BeogradIlija Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara