Pikford se pesničio sa navijačima Njukasla (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.19. | 09:29

Prsti od putera, kažete?

Pre samo nekoliko nedelja Evertonov trener Marko Silva rekao je da bi Džordan Pikford morao da se nauči “emotivnoj ravnoteži”. Prvi golman reprezentacije Engleske očigledno još nije naučio lekciju. Ostrvski mediji danas bruje o incidentu koji se desio u noći između nedelje i ponedeljka: fizički duel Pikforda i za sada nepoznatih navijača Njukasla!

Sve se desilo u Pikfordovom rodnom gradu Sanderlendu. Evertonov golman je iskoristio Slobodan dan da izvede verenicu Megan Dejvison koja mu je nedavno rodila sina Arla. U Engleskoj se obeleževao Dan majki. Međutim, odnekud su se u pabu stvorili Njukaslovi navijači, a opšte je poznato da je Sanderlend najveći rival Svrakama. Rivalitet dva kluba sa severa Engleske ima dugu tradiciju i prevazilazi fudbalske okvire.

Izabrane vesti

A Pikford se proslavio baš u Sanderlendu. Tamo je dogurao i do reprezentacije i 28.500.000 evra vrednog transfera u Everton. Isprva se činilo da su Karamele napravile odličan posao, Pikford je postao junak nacije kada je u šesnaestini finala Mundijala u Rusiji odbranio penal Karlosu Baki i poveo gordi Albion do pobede protiv Kolumbije. U klubu međutim sasvim druga priča.

Prvo strašan kiks u duelu sa Liverpulom koji je dobio veliki publicitet. Pa užasno izdanje baš protiv Njukasla koji je uspeo da posle zaostatka stigne do pobede od 3:2. Već tada se Pikford na terenu sukobio sa pristalicama Svraka. Kad su ga sreli pripitog u baru nisu propustili priliku da ga provociraju.

Isprva je sve bilo u granicama dozvoljenog. Njukaslovi navijači su mu dobacivali “kratkoruki” i govorili mu da ima “prste od putera”. Sve je to Pikford trpeo dok je postajao sve pijaniji. Ali je diplomatski odgovarao, čak i pozirao za fotografisanje. Ubrzo je promenio lokal računajući da će se situacija smiriti.

Prevario se, jer tamo su huligani prešli granicu. Počeli su da mu vređaju suprugu i Pikford je izgubio kontrolu. Na internetu su osvanuli snimci slučajnih prolaznika koji prikazuju golmana reprezentacije kako se koška sa provokatorima i potom pesnicama zamahuje ka njima. Ostali posetioci paba radzvajaju zavađene. Policija je potvrdila da je slučaj prijavljen, nema informacija da je bilo ko povređen. Sve je potrajalo možda desetak sekundi.

Reklo bi se: dešava se. Samo što su politički korektni Englezi osetljivi na ovakve događaje. Everton je već objavio da je pokrenuo internu istragu, veruje se da će isti nalog izdati i selektor Geret Sautgejt. Pikford će se sigurno izviniti, ali će ga žuta štampa uporno podsećati na dan kada je izgubo kontrolu.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Džordan Pikford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara