"gol Luisa Suareza"
"gol Luisa Suareza"

Pitanje je samo ko će da ugrize: Suarez 30 na 31, Barsa u polufinalu Kupa kralja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.01.16. | 23:21

U revanšu sa Atletikom 3:1 za Blaugranu

gol Luisa SuarezaInjaki Vilijams je uspeo samo da zaplaši Barselonu. Ili je možda bolje reći njene navijače. Igrači na terenu izgledaju toliko nedodirljivo da sumnjamo da im se i posle tog primljenog gola u glavama pojavio crv sumnje. Nije ni bilo potrebe. Samo mirno. Kad znaš da si moćan. Do prvog, pa drugog gola i na kraju trećeg gola za 3:1 protiv Atletika iz Bilbaa i plasmana u polufinale Kupa kralja.

Takav se rasplet dao naslutiti još posle prvog okršaja dva tima na San Mamesu. I tamo je Barselona slavila istim rezultatom - kao uostalom i u prvenstvenom susretu sa Malagom za vikend - pa su Baski na Nou Kamp stigli bez preteranih nadanja.

Izabrane vesti

Ali i ona su se sigurno podgrejala kada je Aric Aduriz već u 12. minutu između petorice igrača Barse poslao sjanu loptu ka Injakiju Vilijamsu, a ovaj kao da mu je 31, a ne tek 21 godina hladnokrvno obišao Mark-Andrea Ter-Štegena i mangupski spoljnim delom kopačke loptu ćušnuo u praznu mrežu.

Lep gol, savršen početak, ali protiv Blaugrane to nije ni izbliza dovoljno. Jer kad u timu imaš Lionela Mesija, Nejmara i Luisa Suareza jedino je pitanje ko će zadati taj odlučujući udarac. Ovaj put je to bio Urugvajac, koji je u drugoj sezoi u Barsi stekao naviku da maltretira rivale. Ovo mu je bio 30. gol u 31 utakmici u ovoj klupskoj sezoni! U trouglu sa Mesijem (20) i Nejmarom (21) palo ih je već 71.

Doduše, ovaj put mu je ostao samo lakši deo zadatka, pošto su mu pretodno saigrači sve lepo priredili.

Valja je baš u tom 53. minutu i Atletik shvatio da mu nema prolaza u polufinale, pa se u poslednjih pola sata povukao golmanu Jagu Ererinu u krilu. Protiv Barse to je uvek loše rešenje, jer su to ipak majstori petoparca. A i kad se oni uspavaju tu je Đerar Pike da pogura iz drugog plana. U 81. minutu gol za preokret na pas Danija Alvesa, a potom u 91. i “tačka na i“ u režiji Nejmara i tog njegovog 21 plotuna u ovoj sezoni.

Mnogo su jaki.

 

Kup Kralja - četvrtfinale:

Atletiko - Selta 2:3 (1:1), prvi meč 0:0
/Grizman 29, Korea 61 - Ernandez 22, 64, Gujdeti 56/

Barselona - Atletik Bilbao 3:1 (0:1), prvi meč 2:1
/Suarez 53, Pike 81, Nejmar 91 - Vilijams 12/

Četvrtak:
20.00: Mirandes - Sevilja, prvi meč 0:2
21.00: Las Palmas - Valensija, prvi meč 1:1

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraNejmarLuis SuarezInjaki VilijamsEvropaĐerar PikeAtletik BilbaoAric Aduriz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara