"Pjer Boja"
"Pjer Boja"

Pjer Boja: Vladimir Ivić mi je zabranio da postignem gol

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.02.13. | 19:37

"Igrali smo neku utakmicu 2003. ili 2004. godine u domaćem prvenstvu i poveli smo 3:1...Imali smo vremena da damo još neki pogodak ali mi je tada prišao tadašnji kapiten Vladimir Ivić i rekao: "Nećemo više davati golove. Jel ok?". Začudio sam se.Šta sam mogao da uradim? I stvarno, niko nije više želeo da postigne gol", izjavio je bivši napadač crno-belih

Pjer Boja

Sam pomen imena Pjera Boje kod navijača Partizana izaziva zadovoljstvo i osmeh na licu. Iako je promašio odlučujući penal protiv Artmedije, kada je Partizan ostao bez Lige šampiona, Kamerunac je bio i ostaće miljenik navijača crno-belih. U intervjuu za Sport26, Boja se osvrnuo na vreme provedeno u Beogradu i odnose sa upravom kluba za koju i nema reči hvale.
"Nikada se ne bih vratio u Srbiju da igram fudbal. Nikad u Partizan... Zbog njih nisam uspeo da potpišem ugovor sa jednim klubom iz Katara. Verovatno bih igrajući tamo zaradio za 2,5 godine više od dva miliona dolara i tako se obezbedio. Kada sam drugi put stigao u Partizan jedini motiv mi je bilo igranje u Ligi šampiona. Dogovorio sam se sa generalnim sekretarom Darkom Gruborom i Albertom  Nađom da ostanem šest meseci, a onda da ponovo sednemo za sto. Dogovorili smo platu i sve je bilo ok", rekao je Kamerunac za Sport26 i dodao.
"Kada sam posle šest meseci želeo da odem oni su mi pravili problem. Usmeno su mi rekli da sam slobodan igrač i da idem da završim posao sa klubom iz Katara. Kada sam tražio napismeno da nemam obeštećenje, posle nekoliko dana jurenja Grubora i Nađa doživeo sam šok. Napisali su da imam ugovor još šest meseci i da mi je obeštećenje 350.000 evra. Nisam mogao da verujem šta su mi uradili. Propala je priča i ostao sam bez kluba".

Izabrane vesti

Boja se osvrnuo i na izjavu nekadašnjeg saigrača Nikolasa Asprogenisa koji je priznao da su mafijaši hteli da ga vrbuju da za 5.000 evra primi gol.
"Mene niko nije zvao telefonom, niti mi je u razgovoru nudio novac da namestim neki meč, ali sam doživeo jednu situaciju koja je jako čudna. Igrali smo neku utakmicu 2003. ili 2004. godine u domaćem prvenstvu i poveli smo 3:1...Imali smo vremena da damo još neki pogodak ali mi je tada prišao tadašnji kapiten Vladimir Ivić i rekao: "Nećemo više davati golove. Jel ok?". Začudio sam se.Šta sam mogao da uradim? I stvarno, niko nije više želeo da postigne gol", izjavio je bivši napadač crno-belih koji krivi upravu za nezadovoljstvo tamnoputih fudbalera u dresu Partizana. 
"Da li se neko pita zbog čega svi crnci odlaze nezadovoljni iz Partizana i što niko nije otišao u veliki klub? Pa, kriv je klub. Emeghara, Odita, Dijara, Kamara i ja smo igrali dobro, ali kada su nas tražili veliki klubovi, Partizan je tražio ogromne pare. Mene su terali da sa 22 godine idem u Saudijsku Arabiju, a kada sam rekao da neću, onda su me bacilli u Teleoptik. Nije ni čudo što sam izgubio na ceni".

Dok je bio u Partizanu pratio ga je glas da je bio sklon alkoholu i čest gost beogradskih splavova. Ipak, Boja nije sebe tako doživljavao.
"Ako čovek u subotu veče, posle utakmice, popije dva ili tri piva, da li to znači da je pijanac? Volim muziku i želim ponekad da se opustim. I ja sam živ čovek. Nisam ni izlazio sa saigračima, tako da priče novinara i nekih ljudi nisu tačne. Samo sam par puta izašao sa Smiljanićem i to je to", otvorio je dušu Boja u razgovoru za Sport26. 

(Foto: Action Images)


tagovi

EvropaFK PartizanPjer BojaSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara