"Kapiten Javora Milovan Milović"
"Kapiten Javora Milovan Milović"

PLS: Trio se izdvojio – Radnik, Metalac i Javor za koplje ispred svih u borbi za Superligu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.04.15. | 17:38

Sve veći jaz između tri glavna kandidata za promociju u elitu i ostale konkurencije

Kapiten Javora Milovan MilovićVreme da se najozbiljniji timovi Prve lige Srbije odvoje od onih koji "samo" pretenduju da jednog dana sazru za veliku scenu. Posle mečeva 20. kola drugog ranga takmičenja u srpskom fudbalskom šampionatu jasno je da su Radnik, Metalac i Javor Metalac veliki favoriti za promociju u Superligu.

Radnik se istina mučio u susretu sa Sinđelićem u Surdulici i do pobede od 2:1, pete uzastopne u prvenstvu, stigao tek zahvaljujući golu u samom finišu meča. Pobedi se ipak ne gleda u zube, a ova poslednja je Surduličane zadržala na "plus tri" u odnosu na Metalac i četiri boda ispred Javora, koji  je u velikom derbiju 20. kola u novosadskoj Slanoj bari savladao do ovog kola četvrtoplasirani Proleter sa 3:0. Metalac iz Gornjeg Milanovca je u Borči savladao BSK sa 2:0.

Izabrane vesti

Jaz između vodećeg trija i ostale konkurencije pojačan je i pobedom Bačke Palanke na gostovanju kod Sloge u Petrovcu na Mlavi – 2:1. Proleter i Bačka sada su poravnati na 32 boda, čak 13 stepenika ispod Radnika, 10 ispod Metalca i devet manje od Javora.

Kad je u pitanju donji deo tabele kraljevačka Sloga je mogla samo do boda u susretu sa Kolubarom (1:1) pa je ostala zakucana na dno tabele, sa dva boda ispod Mačve, koja je u Užicu igrala 0:0 sa Jedinstvom i  večerašnjeg domaćina ostavila da hoda na ivici ambisa s obzirom na to da je Bežanija savladala Inđiju sa 2:0. Na rubu opstanka je i Moravac, ali se u Mrštanima nešto lakše diše posle pobede nad Slobodom od 2:0 koju im je doneo dvostruki strelac Bojan Čukić. Užičani su stoga pali u zonu ispadanja, odmah iza Bežanije, bodovno poravnati sa Sinđelićem i Moravcem.

Prva liga Srbije, 20. kolo:

Bežanija – Inđija 2:0 (1:0)
BSK – Metalac 0:2 (0:0)
Moravac – Sloboda 2:0 (0:0)
Radnik Surdulica – Sinđelić 2:1 (1:1)
Sloga Kraljevo – Kolubara 1:2 (1:1)
Jedinstvo – Mačva 0:0
Proleter Novi Sad – Javor 0:3 (0:1)
Sloga Petrovac na Mlavi – Bačka Palanka 1:2 (0:1)

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaSloga Petrovac na MlaviSloga Kraljevosloboda užiceSinđelić NišRadnikPrva liga SrbijeMoravac MrštaneMetalacMačva ŠabacJavorInđijaBSK BorčaBežanijaBačka Palanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara