"Romero brani Snajderov udarac"
"Romero brani Snajderov udarac"

Pobeđeni sopstvenim oružjem: Romerove puškice i provociranje Snajdera (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.07.14. | 19:12

"Pogledaj me!", vikao je golman Argentine pre no što je skinuo penal holandskog asa, a pošto mu je prethodno Maskerano raširio krila rečenicom: "Danas postaješ heroj!".

Romero brani Snajderov udarac"Guardami! Guardami! Guardami!", vikao je Serhio Ramero pre no što je Vesli Snajder izveo ispostaviće se ključni udarac u penal završnici. "Pogledaj me!". Reči argentinskog golmana nisu se mogle čuti na prepunoj Korintijans areni, ali su izgleda doprle do onoga kojem su bile upućene. Koji sekund kasnije Romero je odbranio Snajderov šut - prethodno je zausavio i udarac Rona Vlara - i Gaučosima prokrčio put do pobede i plasmana u finale Mundijala u Brazilu.

Lalama se osvetio onaj agresivan pristup Tima Krula u penal završnici protiv Kostarike. Tada su se Holanđani koristili misaonim igrama. U Sao Paulu Holanđani su bili meta argentinskih provokacija. Ali, to ne znači da Sabeljini momci prethodno nisu uradili domaći zadatak.

Izabrane vesti

Vrlo brzo po okončanju meča pojavio se snimak na kojem se vidi kako Romero, barem tako izgleda, čita poruke sa papirića na kojem su, kako se pretpostavlja, smernice... Gde ko šutira, šta koga nervira... Argentinci su bili pripremljeni za jedanaesterce.

Ali, ni kad pričamo o penalima jednostavno ne možemo da zaboravimo istinskog junaka meča – Havijera Maskerana, koji je tokom regularnih 90 minuta, a potom i u produžecima, Romera maltene učinio besposlenim pošto je kupio sve preteće lopte.

A kada je svoje odradio stigao je i da ohrabri kolegu među stativama rečenicom od koje nas podilazi jeza.
"Slušaj me. Danas postaješ heroj! Jesi li razumeo?", pitao je Maskerano Romera pre prvog šuta sa bele tačke. I ne čudi što je dnevnik El Tribuno golmana Romera nazvao herojem, a Maskerana – liderom ove argentinske generacije.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serhio Romeroreprezentativni fudbalHavijer MaskeranoBrazil2014Argentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara