""
""

Počela je Primera! Tresla se Andaluzija, rodili se “krompiri“ - Sevilji bez isključenog Nzonzija bod u Malagi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.08.15. | 22:32

Ovo je, inače, bio tek treći meč bez golova andalzijskih rivala u poslednjih 15 godina, pa se može reći da su na neki način pokvarili tradiciju

Počela je Primera, ali još nemamo prvog strelca u novoj sezoni. U andaluzijskom derbiju ekipe Malage i Sevilje su na stadionu La Rosaleda odigrale bez golova, ali ne može da se kaže da premijera protekla bez uzbuđenja.

Izabrane vesti

Sevilja, prošlosezonski osvajač Lige Evrope, možda je ušla kao blagi favorit u ovaj duel, ali je na kraju morala da spašava živu glavu protiv domaćih igrača koji su se rastrčali kao osice.

Razlog za to, pre svega, bila je činjenica da je Sevilja od 70. minuta igrala bez isključenog Stivena Nzonzija koji je dobio drugi žuti karton zbog neopreznog starta na protivničkom fudbaleru.

Malagi je čak u 87. minutu poništen pogodak zbog navodnog ofsajda Huana Karlosa. Usporeni snimak, međutim, pokazao je da je sudija možda i pogrešio pošto se radilo o centimetrima.

I u narednih nekoliko minuta Malaga je opasno “petljala“ oko gola velikog pokrajinskog rivala, ali je Beto nekako ipak uspeo da sačuva mrežu i jedan bod.

Pre isključenja Nzonzija fudbaleri Sevilje imali su nekoliko sasvim pristojnih prilika da utišaju domaće navijače. Karlos Kameni je u 70. minutu odbranio udarac Hesusa Vitola, a u prvom poluvremenu je Kevin Gameiro mogao da se proslavi.

Sa druge strane, Ambrabat je u nekoliko navrata bio u situacijama da namuči golmana Sevilje Beta, ali je ovaj još jednom potvrdio da je u ovom trenutku jedan od najboljih čuvara mreže na Pirinejima.

Ovo je, inače, bio tek treći meč bez golova andalzijskih rivala u poslednjih 15 godina, pa se može reći da su na neki način pokvarili tradiciju.

Navijačima ostaje da se strpe 24 sata, pošto su u usbotu na programu nova četiri meča premijernog kola Primere, pa je za očekivati da makar neki od osam timova koji istrče na teren, a među njima su i Atletiko Madrid i Valensija, otvore golgetersku seriju u Primeri.

PRIMERA – prvo kolo:

Petak:
Malaga – Sevilja 0:0

Subota:
18.30 Deportivo – Sosijedad
18.30 Espanjol – Hetafe
20.30 Atletiko Madrid – Las Palmas
22.30 Rajo Valjekano – Valensija

Nedelja:
18.30 Atletik Bilbao – Barselona
20.30 Sporting Hihon – Real Madrid
22.00 Levante – Selta
22.30 Betis – Viljareal

Ponedeljak:
20.30 Granada – Eibar 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stiven N'ZonziŠpanijaSeviljaPrimeraNordin AmrabatMalagaEvropaBeto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara