""
""

Počelo je golom Boška Jankovića, Florencijeva bomba spasila Romu poraza (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.08.15. | 20:03

Verona zaustavila Vučlicu već na startu sezone, Frančesko Toti presedeo meč na klupi

Prvi gol u novoj sezoni Serije A je delo Boška Jankovića koji je sa svojom Veronom zaustavio jednog od kandidata za prekid Juventiusove dominacije - Romu! Vučica se nadala pobedi u Veroni, ali je morala da se zadovolji  samo bodom koji joj je obezbedio topovski šut Alesandra Florencija - 1:1.

Izabrane vesti

Sa velikim letnjim pojačanjima Salahom i Džekom u prvoj postavi i Frančeskom Totijem na klupi Roma je sa velikim ambicijama doputovala u grad Romea i Julije. Imala je Vučica sijaset dobrih prilika, ali i Verona je ostavila dobar utisak. Verona čeka skoro 20 godina na prvenstvenu pobedu nad Romom, a danas je bila blizu prekida neugodne tradicije.

Boško Janković je imao sjajnu priliku u prvom poluvremenu. Matirao je Ščensnog, ali je Danijele De Rosi skinuo loptu sa gol linije. Ipak, Janković je posle sat vremena igre ipak uspeo da matira golmana Vučice. Posle idealnog centrašuta Halfredsona, Srbin se ubacio iz drugog plana i preciznim udarcem domaći tim u vođstvo. Roma je uzvratila posle samo pet minuta kada je Alesandro Florenci snažnim udarcem sa 20 metara iznenadio Rafaela i pogodio za izjednačenje. Imala je Roma kasnije odlične prilike preko Džeka i Pjanića, ali se Rafael iskupio za slabu intervenciju prilikom izjednačujućeg gola.

Interesantno je da je trener gostiju Rudi Garsija ostavio ceo meč na klupi Frančeska Totija i nije mu dao priliku da u eventualno u finišu meča režira preokret Rimljana. 

SERIJA A - 1. kolo

Subota:
Verona - Roma 1:1 (0:0)
/Janković 61 - Florenci 66/

20.45: Lazio - Bolonja  

Nedelja:
18.00: Juventus - Udineze  
20.45: Empoli - Kjevo      
20.45: Fjorentina - Milan 
20.45: Frozinone - Torino 
20.45: Inter - Atalanta
20.45: Palermo - Đenova   
20.45: Sampdorija - Karpi
20.45: Sasuolo - Napoli      

(FOTO: Action images)


tagovi

VeronaSerija ARomaItalijaEvropaBoško JankovićAlesandro Florenci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara