""
""

Počelo je ludo! Nije dovoljan Obamejan - senzacija na startu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.01.17. | 18:53

Domaćin u 90. minutu ostao bez očekivane pobede na Kupu afričkih nacija

Iznenađenje već na startu! I to kakvo! Gabon je ostao u neverici, debitant Gvineja Bisao je napravila senzaciju na otvaranju Kupa afričkih nacija pošto je golom u 91. minutu izvojevala veliki remi protiv domaćina - 1:1. Gabon je bio na pragu pobede, čekao je da prođe vreme, a dočekao fatalan udarac u nadoknadi vremena, 

Izabrane vesti

S obzirom da je reč o prvoj utakmici, nešto ovako je možda bilo i očekivano s obzirom da jer Gabon bio pod imperativom pobede dok gosti nisu imali nikakav pritisak očekivanja. Branili su se i čekali svoju šansu, nadajući se da će nervoza okovati noge domaćinu takmičenja. Tako nešto se i desilo u prvom poluvremenu, u kojem baš i nije bilo nekog kvalitetnog fudbala i šansi...

Konačno, u 52. minutu, Obamejan je otključao bravu protivnika. Golu je prethodila velika greška Soareša, Lopta je nekako došla do Buange koji je uputio idealnu loptu na peterac gde se stvorio Obamejan i nije propustio zicer.

 

Gabon je u nastavku kontrolisao situaciju, igrao rasterećnije i čekao da prođe vreme... Ali gosti su namirisali svoju šansu i krenuli u poslednjih 10 minuta na sve ili ništa. Zezinjo je imao sjajnu šansu za Gvineju Bisao u 86. utakmice, ali je golman Gabona spasao svoju reprezentacijiu. Međutim, u 91. minutu nije mogao ništa... Lopta je posle prekida ubačena na peterac Gabona, a Soareš se na najbolji mogući način iskupio za grešku kod gola Obamejana pošto se uspavao Bruno Ekuele i udarcem glavom je pogodio za šokantnih 1:1. 

Vezista Crvene zvezde Gelor Kange se nije našao u prvoj postavi Gabona ali je dobio šansu sa klupe od 73. minuta umesto Juventusovog veziste Lemine.

Večeras igra drugi meč u grupi A između Burkine Faso i Kameruna. Gabon će morati da se čupa protiv jačih rivala s obzirom da je na neverovatan način ostao bez dva planirana boda. 

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija GabonaPjer Emerik Obamejan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara