Počelo je! Pritisak na Liverpul je strašan…. Šta dalje?

Vreme čitanja: 4min | uto. 05.02.19. | 10:16

Frustracija raste, bliži se gostovanje na Old Trafordu

Rafa Benitez je poslao Liverpulu poklon koji Redsi nisu znali da iskoriste. Posle njegove pobede nad Sitijem, mogli su da odu na plus sedam u odnsou na Siti i dočekaju bezbrižni 24. februar i najteži meč do kraja sezone kada gostuju Mančester Junajtedu. Ovako, zabeležili su dva uzastopna kiksa, razlika u odnosu na Siti se istopila na samo tri boda, a za dva kola je veliki meč na Old Trafordu…

Tako “liverpulovski”, tako već viđeno. Kada je zaista izgledalo da se titula posle 29 godina vraća na Enfild Roud i da će ova generacija Klopovih izabranika prekinuti trodecenijsko čekanje, Liverpul je opet pucao sam sebi u kolena i oživeo nadu Mančester Sitija. Ko zna, možda i Totenhema…

Izabrane vesti

Panika, tenzije, frustracije, pritisak…

Sve to se ovog jutra oseća u Liverpulu. Nije problem samo što su prokockana četiri boda u poslednja dva meča, već što Liverpul nije ni zaslužio da osvoji više. Nema više one ubedljive igre, nema više onog turbo fudbala iz prvog dela sezone. Protiv Brajtona su pobedili na mišiće, protiv Palasa su imali sreće u onom ludom drugo poluvremenu, ali protiv Lestera i Vest Hema je dve došlo na naplatu.
“Gledao sam utakmicu protiv Lestera ne televiziji i mogli ste da vidite kako se uzemirenost s tribina prenela i na igrače. Sa istorijom koju oni imaju… Moglo je to da se oseti dok sam sedeo u fotelji ispred televizora”, rekao je sinoć Vest Hemov kapiten Mark Nobl.

Iskusni vezista očekuje zanimljiv finiš.
“Za nas neutralne će biti jako zanimljivo da gledamo rasplet. Biće tu još preokreta i zapleta. Mislim da će šampion postati tim sa većim mudima, ako mi je to dozvoljeno da kažem”.

O pritisku u Liverpulu…
“Oni tako žarko žele da osvoje titulu, ali i navijači moraju da ih prodže. Da budu uz njih sada kada ih svi jure. Svi znamo da Mančester Siti neće posustati u poteri i da je Liverpulu potrebno jedinstvo. Ja lično mislim da Liverpul ima fantastičan tim i fantastičnog trenera sa kojima može do titule. Za ljude u Liverpulu bi bilo divno da osvoje titulu. Siti ih je već osvojio nekoliko proteklih godina…”, ne krije Nobl za koga navija u šampionskoj trci.

Međutim, želje su jedno, a realnost nešto drugo. U realnosti, Liverpul više nije ekipa koja uteruje strah u kosti. Liverpulov napad više nije tako ubedljiv, ali činjenica je da je odbrana u prvom delu sezone držala Redse ispred konkurencije i lomila protivnike. Liverpul je na poslednjih pet mečeva primio sedam golova, dok je na 20 mečeva pre toga primio samo osam.
“Mislim da se nakupilo mnogo frustracije zbog slabih igara u poslednje vreme. Nisam mogao da verujem koliko je Liverpul bio loš sinoć”, kaže legendarni kapiten Džejmi Karager.

Ipak, ne gubi nadu…
“Liverpul je i dalje prvi, pa čak i da ode bod ili dva iza Sitija ili Totenhema, opet je u igri za titulu. Neće biti kraj sveta ako se to desi. Liverpulu još nije naišao krizni period koji je Siti imao kada je izgubio tri od četiri utakmice. Moraju da se otarase priče o pritisku jer deluju da će direktno sa njim na leđima ući u naredni meč protiv Bornmuta. Liverpul ne treba da zaboravi da je i dalje lider i da se ovakva izdanja kao protiv Vest Hema neće često dešavati. Imaće Liverpul seriju u kojoj će pobediti u pet od šest utakmica, ne sumnjajte u to”.  

Karager veruje da će Klopova harizma uspeti da izvuče ekipu iz ovog momenta.
“Jirgen Klop je enormno važan i ima ogroman uticaj na ono što Liverpul radi. On je velika figura u svlačionici i bio je u ovakvim situacijama ranije kada je vodio Borusiju Dortmund i kada ga je jurio Bajern. Bitan je Džejms Milner koji već ima osvojenu titulu. Ostatak svlačionice se baš i nije naosvajao titula i čeka nešto veliko. Igrači moraju da odgovore na terenu. Da, moglo je da bude sedam razlike, ali je tri i Liverpul je prvi. Tako i treba da razmišljaju. Još ima da se igra, još je rano. Velikog uticaja će imati i Liga šampiona i ko će dalje da dogura u njoj”.

Panika se vratila u grad Bitlsa. Džerardovo klizanje je mnogima pred očima ovog jutra. A tek ide najteže… Liverpul za osam dana dočekuje Bajern u Ligi šampiona, potom gostuje poeltnom Mančester Junajtedu u najtežem meču Premijer lige do kraja sezone, a onda ide duela sa Votfordom i gfradski derbi sa Evertonom. Krediti su prokockani, ovo sve mora da se pobedi…

(FOTO: Reuters)


tagovi

Mark NoblDžejmi Karager

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara