""
""

Podmlađivanje! Borusija zapela za novo čudo sa Istoka: Ima 19 godina i košta 6.000.000 evra (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.16. | 14:20

Konkurenti Nemcima su Zenit i Mančester Siti

Kako su kupovine na Istoku Evrope minulih godina bile ne samo zaštitni znak, nego i i te kako produktivne i isplative, još jednu takvu planira Borusija iz Dortmunda do kraja leta. Nemački vicešampion je izbio na prvo mesto liste favorita za potpis novog ukrajinskog čuda od deteta, Aleksandra Zinčenka.

Reč je o 19-godišnjem centralnom vezisti ruske UFE, koji osim u sredini terena, može da odogovri zahtevima i na krilnim pozicijama, zbog čega ga Milioneri vide kao idealnu zamenu za Marka Rojsa ili Henriha Mhitarijana, u trenutku kad ovi, pre ili kasnije, budu napuštali Vestfalen.

Izabrane vesti

Najveći zagovornik ideje da se Zinčenko dovede u Borusiju je trener Tomas Tuhel. Poznat kao stručnjak koji uživa u radu sa mladim igračima, bivši strateg Majnca je označio momka rođenog 15. decembra 1996. kao metu i već je uspostavio kontakt i sa njim, dok klupski zvaničnici pregovaraju sa Rusima oko obeštećenja. Prema navodima nemačkih medija, UFA za momka koji je prošle sezone odigrao 24 utakmice u Premijer ligi Rusije zahteva oko 6.000.000 evra, što nije problem za Borusiju. Već je taj što se za Aleksandra interesuju Zenit i, navodno, Mančester Siti.

On sam uverava da se ne opterećuje potencijalnim transferom, jer mu je u prvom planu uspeh reprezentacije Ukrajine na Prvenstvu Evrope, gde selekcija Mihajla Fomenka takmičenje počinje nedeljnim okršajem sa Nemcima u Grupi C. Navodno, onog trenutka kad Ukrajinci završe učešće na EURO odlučiće u koji klub ide.

Podsetimo, Borusija je dosad u prelaznom roku prodala Matsa Humelsa Bajernu i Ilkaja Gundogana Mančester Sitiju, a dovela je Usmana Dembelea (Ren), Marka Bartru (Barselona), Emrea Mora (Nordsjeland), Mikela Merina (Osasuna), Sebastijana Rodea (Bajern) i Rafaela Gerera (Lorijan).


 


tagovi

Tomas TuhelRusijaPremijer ligaNemackaletnji prelazni rok 2016EvropaBorusija DortmundAleksandar Zinčenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara