Pogodite ko se vratio kući?

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.01.20. | 17:10

Ugo Vijeira ponovo u Žil Visenteu

Portugalski napadač Ugo Vijeira vratio se u portugalski fudbal posle šest godina. Bivši igrač Crvene zvezde potpisao je za Žil Visente iz svog rodnog grada Barselosa.

Vijeira je dres Žil Visentea nosio u 103 navrata između 2009. i 2014. godine, tako da mu neće biti nimalo teško da se adaptira na novu sredinu. Portugalac se prošlog petka rastao sa turskim Sivasom, posle čega je bio slobodan u izboru nove sredine. Na kraju je presudilo interesovanje Žil Visentea, ali i njegova želja da se vrati u svoj grad i zemlju. Portulaski prvoligaš je potvrdio transfer interesantnim video klipom pod nazivom "pogodite ko se vratio?", što potvrđuje vezanost između kluba i Vijeire.

Izabrane vesti

Iskusni napadač je karijeru započeo u omalenoj Santa Mariji iz Barselosa, a u Žil Visente je stigao nakon kratkih boravaka u drugom timu Bordoa i Estorilu. Iz Žil Visentea je otišao u Benfiku, ali nije dobio priliku da igra za Orlove već je išao na pozajmice u Hihon i Žil Visente. Potom je usledio neslavan period u Bragi, a onda odlazak u ruski Torpedo.

Karijeru je u potpnosti oživeo u Crvenoj zvezdi, u kojoj je odigrao sezonu i po, zabeležio 51 nastup i postigao 28 golova, od čega nekoliko izuzetno efektnih, poput onog iz 149. večitog derbija kada se definitivno uvukao pod kožu navijača srpskog šampiona. Seriju dobrih igara nastavio je u Jokohami, gde je na 82 utakmice dao 40 golova, a u Sivas je stigao u januaru prošle godine, ali je doživeo tešku povredu, pa nije ni zaigrao u prolećnom delu sezone. Ove sezone zabeležio je samo dva nastupa u Kupu Turske i postigao jedan gol.

Foto: Screen shot


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara