Pojačanje za mladu reprezentaciju: Đorović zvao Joveljića

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.19. | 12:10

Pored njega iz Crvene zvezde će na megdan Poljacima Gajić i Babić

Počeo je ovog proleća supertalentovani napadač Crvene zvezde Dejan Joveljić da dobija šansu u kontinuitetu od Vladana Milojevića. Nedavno je produžio ugovor sa crveno-belima do 2023. godine, a sada je dobio još jedan razlog da časti kolege i članove porodice.

Selektor mlade selekcije Srbije Goran Đorović uvrstio je centarfora rođenog 1999. godine za prijateljski duel u Poznanju protiv Poljske, saznaje MOZZART Sport. Biće to jedna od poslednjih provera za Orliće pred Prvenstvo Evrope koje je zakazano za jun u Italiji i San Marinu.

Izabrane vesti

Do sada je Goran Đorović u kvalifikacijama u napadu najviše koristio „usluge“ jednog od najboljih mladih napadača u Evropi Luki Jovića, zatim Ivana Šaponjića i Igora Zlatanovića iz Radnika.

Ako ne bude imao obaveze u A selekciji Luka Jović bi trebalo da predvodi Orlića na smotri najboljih evropskih selekcija. Međutim, stara fudbalska maksima kaže da se u mladu reprezentaciju ne vraćaju igrači koji su prevazišli igranje sa vršnjacima. A Luka Jović to svakako jeste.

Istina, u jednom od intervjua rekao je da bi jako voleo da bude sa vršnjacima, posebno ako mu Krstajić bude namenio ulogu alternativnog špica.
„Bolje mi je da igram za mladu selekciju, nego da sedim na klupi A reprezentacije“, rekao je Jović.

Kako bilo dok se status Luke Jovića ne rasčisti, šansu da se nametne dobiće dve godine mlađi Dejan Joveljić.

Pored igrača rođenog 1999. godine poziv Gorana Đorovića su dobili štoper Srđan Babić i desni bek Milan Gajić.

Mlada reprezentacija Srbije igra u Poznanju sa Poljskom 26. marta.


tagovi

Dejan JoveljićGoran Đorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara