""
""

Poklon za demontažu Barse: Bilbao spremio 25.000.000 evra za dva pojačanja

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.08.15. | 13:21

Klub iz Baskije ima novac i nije mu problema da ga potroši, a na meti su fudbaleri koji bi mogli da donesu veliki kvalitet u ekipu

Atletik Bilbao je započeo sezonu kako se samo poželeti može. Baskijski Lavovi su u prvom meču Superkupa Španije oduševili fudbalsku planetu totalnom demontažom Barselone koju su pregazili sa neverovatnih 4:0.

Izabrane vesti

Praktično ista ona ekipa koja je prošle sezone izvisila u borbi za Evropu je sada nanela poraz Barsi kakav dugo nije viđen. Kažemo, skoro ista ekipa s obzirom da su im otišli Iraola i Tokero, a došao Elustondo.

Sada je uprava rešila da časti trenera Ernesta Valverdea poklonima sa fudbalske pijace. Poznata je Bilbaova muka kada je transfer politika u pitanju. Limitirani su na dovođenje igrača iz Baskije ili koji su baksijskog porekla. Teško je pronaći adkevatno pojačanje u toj situaciji. Ipak, neka poznata fudbalska imena dolaze u obzir. Želje su bili Iljaramendi i Ljorente, ali su oni odbili. Sada je klub spremio 25.000.000 evra za Naća Monreala iz Arsenala i Raula Garsiju iz madridskog Atletika.

Monreal je davnašnja želja kluba sa San Mamesa, ali je Arsen Venger odbijao ranije ponude. Monreal je standardan na početku sezone kod Vengera, ali Baski se nadaju da će uspeti da ga dovedu ponudom od oko 15.000.000 evra. Španski mediji tvrde da Venger neće imati problem da proda Monreala u slučaju dobre ponude. Ovo svakako jeste jedna takva.

Otpočeli su pregovore i sa Atletikom iz Madrida oko Raula Garsije. Ovaj univerzalac je jedan od miljenika Dijega Smeonea koji ga je koristio i kao vezistu i kao napadača, ali sada je konkurencija žestoka, a Garsija ima 29 godina i ovo je možda poslednja šansa da Madriđani uzmu ozbiljan novac za njega. Bilbao je spreman da ide i do 10.000.000 evra što je suma koju će Kolčonjerosi teško izvući od nekog drugog kluba.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaRaul GarsijaPrimeraPremijer ligaprelazni rok 2015Naćo MonrealEvropaEngleskaAtletiko MadridAtletik BilbaoArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara