Poljuljani Česi sa novim selektorom na derbi

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.10.18. | 12:56

Jarolima pred okršaj sa Slovačkom na klupi zamenio Jaroslav Šilhavij

Nizu loših ciklusa i rezultata Češke moralo je da se stane na put. Ceh je, kao i obično, platio selektor Karel Jarolim posle poraza od Ukrajine na startu Lige nacija (1:2), te debakla u prijateljskom meču sa Rusijom (5:1).

Jarolima je na klupi zamenio Jaroslav Šilhavij, koji nije imao mnog prostora za analizu i razmišljanje, budući da je tek krajem septembra postavljen na mesto šefa stručnog štaba.
"Malo je bilo vremena da bi se promenile sve stvari koje želim da promenim. Organizacija igre i taktika, to na tome smo najviše radili proteklih dana. Mnogima će ovo biti prvi derbi protiv Slovačke. Kada izađu iz svlačionice shvatiće koliko je značajan ovaj meč", rekao je Šilhavij uoči okršaja nekada bratskih republika.

Izabrane vesti

Konkretno o protivniku...
"Siguran sam da neće biti lako u uzavreloj atmosferi. Pa, čuli ste kako Slovaci najavljuju okršaj. Oseća se to rivalstvo. Moramo da budemo hrabri, da razmišljamo pozitivno ako želimo da budemo visoko plasirani i da pobedimo Slovake", dodao je novi selektor Češke.

Povrede su uticale na sklapanje rostera Čeha, međutim, glavne uzdanice su tu. Nacija mnogo očekuje od mladih ofanzivaca i vezista Patrika Šika, Jakuba Jankte i Antonina Baraka. Sa druge strane, svi nosioci su na raspolaganju. Od Martina Škrtela, preko Patrika ŠikaMareka Hamšika...

Istorijski gledano, pet od ukupno devet međusobnih susreta dobili su Česi, tri puta trijumfalno su napustili stadion Slovaci, dok je jedan meč okončan bez pobednika. Poslednji meč bio je prijateljski 2015. godine, kada je Slovačka minimalno slavila. 

Nema sumnje da ćemo u Trnavi gledati tvrd dvoboj suseda, iako je, izuzev tog prethodnog, svaki put padalo bar tri gola. Češka će kao autsajder probati da sačuva mrežu i iz kontre pronađe put do protivničke, a Slovačka da na krilima sjajnog ambijenta slomi već poljuljanog rivala.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 15:00 6003 LNB Slovakia - Czech R. ug 0-2 1,60
Ukupna kvota1,60

LIGA NACIJA B

Grupa 1

Subota
15.00: (2,20) Slovačka (3,10) Češka (3,60)

Utorak
20.45: (1,75) Ukrajina (3,50) Češka (5,10)

Foto: Action Images


tagovi

sportsko klađenjereprezentacija Češkereprezentacija SlovačkeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara