Medi Benatija
Medi Benatija

Ponoćni potresi u Torinu: Zvao ga Junajted, nudio više nego Juve, Benatija izabrao Al Duhail

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.01.19. | 10:29

I petro-dolare naravno…

Entuzijama u Torinu primetan toliko da može nožem da se seče. Posle dolaska Kristijana Ronalda u Juventus ne postoji navijač Stare dame koji ne veruje da omiljeni mu klub ove sezone može konačno da dohvati taj “ušati” pehar Lige šampiona. Svi žive za taj dan. Nije ni prirodno da Milan i Inter imaju više titula od u Italiji tako dominantnog Juventusa? Nisu ipak baš svi toliko zagrejani za ideju da Juve učine apsolutno nedodirljivim na “čizmi”. Nisu uostalom baš svi toliko zagrejani za te pehare i to… Medi Benatija ima drugačije prioritete u životu.

Italijanski mediji naime pišu da je štoper iz Maroka sinoć dobio poziv iz Mančestera. Konkretna ponuda: hajde u Mančester junajted, plaćamo bolje nego Juve! I decidiran odgovor 31-godišnjeg fudbalera: NE! Ne, zato što Benatija hoće u Al-Duhail?!

Izabrane vesti

Da, zvuči pomalo neverovatno, ali kao 31-godišnjak Benatija mora da razmišlja i o tome šta će kad završi karijeru. U Juventusu godišnje prima 3.000.000 evra, ali bi na leto 2020. ostao bez ugovora. Junajted je sigurno mogao da plati više, ali ni blizu koliko klub iz Katara.

Al Duhail – koji je baš nedavno preuzeo Rui Farija, dugogodišnji pomoćnik Žozea Murinja - pred Benatiju je stavio trogodišnji ugovor vredan 5.000.000 po sezoni, plus bonusi! Zanimljivo, s obzirom da je Benatija isprva tražio dozvolu da ide navodno kako bi više igrao. Jasno je da nije baš govorio istinu. Minute je mogao da pronađe i na drugim mestima u Evropi, ovoliki ugovor teško. Nije tajna da su za njega raspitivali i Olimpik iz Marselja i Milan, evo sada u poslednjim trenucima i Junajted u priči.

Juventusu je svejedno, dobiće obeštećenje od 10.000.000 evra. Toliko je bio voljan da plati i Junajted, ali je sa platom mogao da ide “samo” do 3.700.000 evra. Benatija nije hteo ispod 4.500.000. I tako bi Katar.

Stara dama je već dovela zamenu za Benatiju. Iz Lacija je za obeštećenje od svega 600.000 evra stigao Martin Kaseres. Danas će na lekarske preglede.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Al DuhailMedi BenatijaZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara