Popravni za De Heu - ima li Keiroz čarobni napitak protiv Furije?

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.06.18. | 16:24

Španci traže prvu pobedu na Mundijalu, a Iran vreba senzaciju

Španija je igrala odlično na otvaranju protiv Portugalije, ali nije uspela da pronađe način kojim bi zaustavila neverovatnog Kristijana Ronalda. Iranci su u idealnoj poziciji, ovaj meč dočekuju sa tri boda, ali su protiv Maroka imali dosta sreće. Verujemo da im protiv Španije ni ona neće biti od pomoći, jer je razlika u kvalitetu izuzetno velika.

Španci odišu mirnoćom i sugurnošću u igri, protiv Portugalije su često „sakrivali“ loptu od protivnika i vezivali dvocifreni broj pasova, a to će u ovoj utakmici biti još drastičnije izraženo. Ekipa Karlosa Keiroza će pokušati da glumi Portugalce i vreba priliku iz kontranapada, ali je veliko pitanje da li će se ona ukazati.

Izabrane vesti

Za Crvenu furiju ništa osim sigurne pobede u ovoj utakmici ne predstavlja opciju, s obzirom da bi veliki rizik predstavljala činjenica da odlučuju u poslednjem kolu protiv Maroka.

Ipak, uvereni smo da selekcija Fernanda Jera neće imati nikakvih problema da dođe do tri boda, ali ne samo, mogla bi da stigne i do ubedljive pobede, čime bi dodatno poradila na samopouzdanju pred nastavak takmičenja. Ukoliko budu nastavili da podižu formu izvesno je da ćemo ih gledati u samoj završnici turnira, verovatno i u borbi za trofej.

Prethodnih dana glavna tema u španskim medijima bio je status Davida de Hee koji se posle slabije partija u duelu sa Portugalijom našao na meti kritika dela javnosti.

Ipak, selektor Jero ni posle tog meča, a ni uoči duela sa Iranom nije imao nikakvu dilemu.
“David de Hea će biti u startnoj postavi, jer imamo puno poverenje u njega”, kazao je Jero na konferenciji za medije uoči utakmice u Kazanju.

Selekcija Irana ovu utakmicu svakako može da dočeka bez pritiska i u situaciji da sve osim poraza predstavlja, ako ne senzaciju, onda barem ozbiljno iznenađenje. Tri boda na startu su im dala dovoljno samopouzdanja pred duele sa favoritima u grupi.
”Mi smo u situaciju u kojoj praktično ne možemo da izgubimo. Iz ovog meča samo možemo da naučimo, a igrači da još porastu. Da postoji čarobni napitak kojim se zaustavlja Španija i da košta milione dolara, mi bi ga kupili. Ipak, nama je važno samo da budemo uporni i istrajni”, objasnio je iranski selektor Keiroz.

IRAN – ŠPANIJA (20.00)

Stadion: Kazanj Arena
Kapacitet: 42.873
Sudija: Andres Kunja (Urugvaj)

IRAN (4-5-1): Bejravand – Rezejan, Puraliganji, Montazeri, Hadži Safi – Jahanbakš, Šođaei, Ebrahimi, Ezatolahi, Amiri – Azmun.

ŠPANIJA (4-2-3-1): De Hea – Naćo, Pike, Ramos, Alba – Tijago Alkantara, Buskets – Silva, Isko, Inijesta – Kosta.

Foto: Action images


tagovi

David De HeaKarlos KeirošFernando JeroRusija2018IranŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara