""
""

Porto za kraj – poker golova! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.16. | 15:43

Zmajevi se opraštaju od važeće sezone ubedljivim trijumfom

Pitanje šampiona Portugalije u poslednjem kolu odlučuju Sporting i Benfika, a fudbaleri Porta moraće da se zadovolje trećom pozicijom i kvalifikacijama za Ligu šampiona. A za oproštaj od neuspešne sezone Zmajevi su smazali Boavistu sa 4:0.

Izabrane vesti

Nisu gosti uspeli dugo da izdrže nalete Porta. Već u 11. minutu Danilo Pereira iskoristio je veliku zbunjenost odbrane i posle nekoliko odbitaka pošalje loptu u nebranjenu stranu gola. 

Mada je Boavista uspela da „zategne“ redove, izdržala je tek do 56. minuta kada je Migel Lajun poslao neodbranjiv projektil sa ivice šesnaesterca i umalo pocepao mrežu.

Činilo se da će se Porto zadovoljiti vođstvom od 2:0, ali to nije bio slučaj, jer je u poslednjih pet minuta palo još dva komada. Prvo je Jasin Braimi sa bele tačke dodatno uvećao prednost, da bi u 88. minutu Andre Silva Braimijevu asistenciju pretvorio u gol za konačnih 4:0.

Što se konačnog raspleta na vrhu tiče - Benfika u nedelju od 18 časova dočekuje Nasional, dok Sporting gostuje Bragi u istom terminu. Lisabonskim Lavovima će jedino pobeda, uz poraz aktuelnog šampiona ići u korist, dok je Orlovima dovoljan i bod. Biće interesantna i borba za opstanak, jer je razlika između Tondele i Madeire samo dva boda. Tondela u subotu od 20.30 čeka Akademiku dok Madeira u isto vreme igra sa Rio Aveom na svom terenu.

PRIMEIRA - 34. KOLO

Subota:

Porto – Boavista 4:0 (1:0)
/Pereira 11, Lajun 56, Braimi 85 penal, Silva 88/

19.00 Aruka – Vitorija Gimaraeš
20.30 Tondela – Akademika
20.30 Vitorija Setubal – Pasoš Fereira
20.30 Madeira – Rio Ave
20.30 Belenenses – Eštoril

Nedelja:

16.00 Moreirense – Maritimo
18.00 Benfika – Nasional
18.00 Braga - Sporting 

(FOTO: Action Images)


tagovi

PortugalPortoMigel LajunJasin BraimiEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara