"Navijači Portugala"
"Navijači Portugala"

Portugalci nešto skrivaju: Ko pogodi tim dobija pivo

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.06.17. | 14:19

Razgovarali smo sa novinarom renomirane Abola i dobili insajderske informacije pred večerašnji meč mladih reprezentacija

Navijači Portugala

(OD SPECIJALNOG ZVEŠTAČA MOZZART SPORTA  IZ POLJSKE)

Izabrane vesti

Kažu portugalski novinari  - a veliki ih je broj ovde u Bidgošču - da onaj ko pogodi prvih 11 svoje reprezentacije ima pivo od svih ostalih. Toliko je teško predvideti u kom će sastavu igrati Portugalci protiv Srbije od 18 časova.

(Naravno, to važi i za Orliće).

Zato smo pitali izveštača renomirane Abole, Ruija Migela Mela, da nam predoči pojedinačno igrače svoje reprezentacije.

Evo šta nam je rekao...

GOLMAN

Bruno Varela - Golman sa najviše utakmica u kvalifikacijama. Od svi tri golmana ima najviše mečeve u sezoni. Branio je za Setubal. Njemu dajem prednost, opšte je mišljenje da će na crtu.

ODBRANA

Ruben Semedo iz SportingaDesni bek Žoao Kanselo - Jedan od petrorice igrača koj ije već igrao za A tim. Pouzdan, igra za Valensiju.
Štoper Semedo  - Igrao za Sporting, prešao u Viljareal. Visok, jak u duelu. Ima potencijal da bude dobar igrač.
Štoper Figueiredo - Testirao ga je selektor na teninzima prethodnih dana, cenimo da će biti drugi štoper, što bi bilo moguće iznenađenje. Iskusan je. Druga opcije je Edgar Ije.
Levi bek Rodrigez  - Rođen u Francuskoj, ali su mu roditeji Portugalci. Druga opcija  je Rebočo. Rodrigez je potencijalno iznenađenje u prvom timu.

KVOTE ZA MEČ PORTUGALIJA - SRBIJA

VEZNI RED

Centralni vezni Ruben Neves sigurno. Tačka.
Centralni vezni Fernandes iz Sampdorije, definitivno. On 2015. nije igrao  jer se nije našao na spisku selektora, a sada je kapiten. Istinski lider van terena i na njemu.
Centralni vezni Renato Sančes, mada imam neodoumicu oko njega zbog problema sa uhom i njegove forme. Alternativa je Karvaljo iz Benfike.

NAPAD

Danijel Podens - Brz, nizak (pokazuje  rukom koliko nizak, baš je nizak) i neverovatno pametan igrač. Nezgodan za protivnika.

Gonzalo Guedeš - prvi deo sezone bio odličan u Benfiki. Iskoristio situaciju kada su ostali napadači bili povređeni i dao dosta golova. Nedostaju mu utakmice u PSŽ-u, gde je jaka konkurencija.

Diogo ŽotaDiogo Žota - Igrao je u Portu na pozajmici iz Atlektiko Madrida. Dobar igrač.  Dao je devet golova ove sezone, ali je najefikasniji kada je ulazio kao džoker. Jedinstven je po tome što često pogađa okvir gola kada šutira! Retko lopta ide van okvira. Njegov veliki kvalitet

SELEKTOR

Rui Žorž - Nešto skriva, ne znamo koju će postavu odabrati. Tajanstven je. Videćemo šta priprema. Imamo  dogovor među novinarima. Ko pogodi tačan sastav dobija pivo  od ostalih.

Piše: Strahinja Klisarić

Sve tekstove sa Evropskog U21 turnira možete da pročitate OVDE.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalPortugalpoljska 2017međunarodni fudbalEvropsko prvenstvo U 21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara