"Gudelj"
"Gudelj"

Poslednja šansa za Milinkovića! Partizan našao zamenu u Ajaksu

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.09.15. | 17:02

Ukoliko crno-beli u četvrtak ne savladaju AZ Alkmar na klupu će sesti Nebojša Gudelj, bivši levi bek kluba iz Humske 1

GudeljPartizan, ipak, menja trenera. Pod uslovom da u četvrtak veče izgubi od AZ Alkmara Zoran Milinković će i definitivno postati bivši, a uprava crno-belih već mu je spremila zamenu. I to u liku - Nebojše Gudelja!

Prema saznajima MOZZART Sporta, pojedini članovi uprave već su obavili preliminarne razgovore sa bivšim igračem Parnog valjka, koji je pristao da dođe u Humsku 1 i ukoliko jedini preostali srpski predstavik na međunarodnoj sceni ne zabeleži pozitivan rezultat na premijeri grupne faze Lige Evrope velike su šanse da u novom šefa stručnog štaba budu promovisan već u petak pre podne.

Izabrane vesti

Čelnici Partizana nisu, naravno, do kraja izgubili strpljenje kad je reč o statusu Zorana Milinkovića. Bez obzira što je posle poraza u 149. večitom derbiju bilo i zagovornika ideje da se aktuelni trener odmah smeni, na kraju je vrhuška zauzela rešila je da mu pruži još jednu šansu. U slučaju pobede nad Holanđanima i kasnije nad Radničkim iz Niša, Radom i Voždovcem on će ostati trenera, ali za slučaj da u četvrtak veče nastavi seriju loših rezultata izvesno je da mu spasa neće biti. I da na njegovo mesto stiže Nebojša Gudelj, iako deo rukovodilaca opipava puls i Veljku Paunoviću, aktuelnom koordinatoru između selektora mlade i A reprezentacije Srbije.

Gudelj na večitom derbiju Gudelj je, takođe, funkcioner. Od maja ove godine je skaut Ajaksa. Na Amsterdam arenu došao je samo nekoliko dana posle transfera svog starijeg sina Nemanje (24) iz AZ Alkmara, a interesantno je da je sa njim došao i drugi naslednik Dragiša (18), koji je prosleđen u akademiju čuvenih Kopljanika. Pre angažmana u slavnog holandskom klubu radio je kao trener u NAC Bredi, gde je za dve godine vodio tim na 67 utakmica i zabeležio prosek od 1,13 osvojenih bodova po meču. Pre prvog tima radio je dve sezone i u mlađim kategorijama ovog holandskog kluba.

Navijači Partizana i ljubiteji fudbala u Srbiji pamte ga kao levog beka crno-belih s početka devedesetih godina prošlog veka, koji je igrao u generaciji sa Fahrudinom Omerovićem, Vujadinom Stanojkovićem, Džonijem Novakom, kasnije Predragom Mijatovićem, Albertom Nađom, Draganom Ćirićem... Za crno-bele je odigrao 82 prvenstvene utakmica i dao osam golova. Bio je deo tima koji je osvojio je dve titule prvaka i dva Kupa tadašnje Jugoslavije.

Pre Partizana Nebojša Gudelj (46) je tri godine igrao za Leotar iz Trebinja, a po odlasku iz Humske 1 bio je član španskih klubova Logronjes i Leganjes, dok je u Holandiji nosio dresove NAC Brede i Sparte iz Roterdama.

(FOTO: MN Press, Action images)


tagovi

Zoran MilinkovićSuperligaSrbijaFK PartizanNebojša Gudelj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara