""
""

Poslednja velika Zvezdina pobeda u Evropi: Jaooooooj, Nikola Žigić! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.12.16. | 07:58

Crveno-beli prvog decembra 2005. godine savladali Romu sa 3:1

Posle tog prvog decembra 2005. godine gostovali su na Marakani i Bajern Minhen, i Bordo i Ren... Ali Crvena zvezda i dalje čeka veliki evropski trijumf... Upravo zbog vremenske distance od 11 godina dan koji izaziva ponos kod navijača Crvene zvezde ujedno i predstavlja najbolji dokaz koliko je gigant sa Marakane daleko čak i od evropskog proseka.

Crveno-beli su u polarnoj decembarskoj večeri dočekali Romu posle dva vezana evropskog poraza od Bazela (pred praznim tribinama) i Tromsea... Nisu Zvezdi davane velike šanse, iako je Vučica poslala u Beograd kombinovanu ekipu. Legendarni Frančesko Toti nije ni doputovao na meč trećeg kola Liga Evrope... Ali bilo je u timu Rimljana istinskih zveri. Odbranom su komandovali Mekses i Kufur, u sredini terena sve konce je vukao De Rosi, dok su napadački tandem činili Nonda i Kasano... Više nego kvalitetan tim koji je zgažen kopačkama Nikole Žigića.

Izabrane vesti

Roma je povela posle greške Biševca i realizacije Šabanija Nonde, ali se ekipa Valtera Zenge nije predavala. Verovala je da može da poleti do trijumfa na krilima gorostasa iz Krivaje. Najavu takvog raspleta videli smo u finišu prvog poluvremena kada je na centaršut Boška Jankovića,  Žigić izjednačio rezultat.

A onda je u nastavku priredio šou za 45.000.000 duša u Ljutice Bogdana. Nedostajalo je samo da pojede loptu, pa da utisak bude kompletan.

Prvo je asistirao Puroviću za Zvezdino vođstvo, a potom je udario pečat na blistavo veče. Bila je to magija u režiji Nikole Žigića. Otresao je sa ramena štoperske veličine poput Meksesa i Kufura, a potom opalio sa 35 metara i levom nogom pogodio rašlje.

„Jaoooooj, Nikola Žigić“, propratio je to ostvarenje TV komentator Gojko Andrijašević.

Tačku na Zvezdinu poslednju veliku evropsku pobedu stavio je Vladimir Stojković, pošto je odbranio penal Kasanu.
„Duel protiv Rome pamtim, pre svega, po igri Nikole Žigića. Taj meč samo je potvrdio da je Nikola da igra na najvišem nivou. Ponosan sam kad pomislim na to veče. Igrali smo protiv strašnog tima, ali ekipa Crvene zvezde je pokazala pravo lice“, poručio je
tadašnji vezista Crvene zvezde Dragan Mladenović.

Navijači su čekali evropski iskorak ove godine. Nisu ga dočekali. Kao što i dalje čekaju pobedu sličnu opisanoj protiv Rome.
„Verujem da taj dan nije daleko. Zvezda u tom trenutku nije imala strance, Purovića ne mogu da računam, jer smo još bili u državnoj zajednici. Nisam protiv inostranih igrača, ali to je put koji mi u klubu želimo da sledimo. Da računamo na naše produkte“, jasan je Mladenović.

(Foto Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaDragan MladenovićEvropaFIlip MeksesFrančesko Totimeđunarodni fudbalNikola ŽigićSrbijaSuperligaValter Zenga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara