""
""

Potpisao Marko Dević: Rival za mesto u špicu mu je Mesi iz Irana

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.01.17. | 18:12

Iskusni srpski golgeter, umesto povratka u Ukrajinu, ostaje u Rusiji

Samo veliki dolaze u obzir kad je Marko Dević (33) u pitanju. Neuništivi srpski golgeter, impresivne biografije, pronnašao je novi klub. Ne u Ukrajini, kako se činilo minulih dana, već u Rusiji.

Dević je danas potpisao jednoipogodišnji ugovor sa Rostovom, aktuelnim viceprvakom tamošnje Premijer lige. Na njegovu odluku da iz Rubina, sa kojim mu je istekao ugovor, kao slobodan igrač stigne na Don, najviše je uticao Kurban Berdijev, čuveni trener, sada sa duplom funkcijom: potpredsednik i šef stručnog štaba.
Veoma sam srećan što ću karijeru nastaviti u klubu koji se neprestano razvija. U minulih šest godina, Rostov je baš napredovao, kako u Rusiji, tako i u Everopo. Zadovoljan sam što sam njegov deo. Kurban Berdijev je predočio da me želi u timu, a i ja sam želeo opet da radim sa sjajnim trenerom“, rekao je Dević.

Izabrane vesti

Rostov je trenutno sedmi na tabeli ruskog prvenstva, ali se iz grupe Lige šampiona u kojoj su mu rivali bili Bajern, Atletiko Madrid i PSV plasirao u šesnaestini funala Lige Evrope, gde će mu rival biti praška Slavija.
Ne bojim se konkurencije. Ni Sardara Azmuna (zovu ga iranski Mesi, op. au). Nikad u svojoj karijeri se nisam plašio konkurenata, pa je to i ovoga puta slučaj. Što se Azmuna tiče, srećan sam što ću igrati sa njim, jer poseduje takav kvalitet da postane jedan od najboljih napadača na svetu“, dodao je Marko Dević, koji će se pripremama Rostova priključiti 25. januara.

Dević je u karijeru igrao za Zvezdaru, Železnik, novobeogradski Radnički, Voždovac, Volin, Metalist iz Harkova (dvaput), Šahtjor iz Donjecka i Rubin, a za reprezentaciju Ukrajine (2008. postao državljanin te zemlje) odigrao je 35 utakmica i postigao sedam golova.


tagovi

RusijaRostovPremijer ligaMarko DevićEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara