"Detalj sa prošlogodišnjeg Stenli kup obračuna Pingvina i Ajkula"
"Detalj sa prošlogodišnjeg Stenli kup obračuna Pingvina i Ajkula"

Povratak ledenih oklopnika

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.10.16. | 08:52

U noći između srede i četvrtka počinje 99. sezona najcenjenije hokejaške lige na svetu, NHL-a. Titulu brane pitsburški Pingvini

Detalj sa prošlogodišnjeg Stenli kup obračuna Pingvina i AjkulaHladnoća ovog oktobra naglo ulazi u naše živote bukvalno najavljujući sezonu zimskih sportova. Ali dok skijaši još nisu krenuli da tutnjaju ledenim pistama (prva trka Svetskog kupa je 22. oktobra tradicionalno na ledniku u Zeldenu), hokejaši "preko bare" kreću u akciju!

Na redu je 99. sezona najprestižnijeg hokejaškog takmičenja na svetu, NHL-a u kojoj se slavi i čitav vek postojanja ove profesionalne sportske organizacije. Titulu brane Pitsburg Pingvinsi koji su u Stenli kupu (finale sezone) bili bolji od San Hoze Šarksa.

Izabrane vesti

KVOTA 2,15 NA OTAVU

Regularan deo sezone, od 82 planirane utakmice završava se 9. aprila iduće godine, a Ol star susret je zakazan za 29. januar u losanđeleskom Stejpls Centru Prvog takmičarskog dana na programu su četiri duela: Otava Senators - Toronto Mejpl Livs, Čikago Blekhoks - Sent Luis Bluz, Edmonton Ojlers - Klagari Flejms i San Hoze Šarks - Los Anđeles Kings.

Kvote i igre za mečeva NHL potražite na mozzartbet.com 

SIDNI KROZBI NA LISTI POVREĐENIH
Sidni KrozbiPo mnogim parametrima najbolji hokejaš današnjice, Sidni Krozbi neće moći od početka sezone da igra za Pingvine. Kanadski as je ponovo doživeo potres mozga i pitanje je kada će mu lekari dozvoliti da se takmiči.

GUDROU 40,5 MILIONA $ ZA ŠEST SEZONA
Džoni Gudro (Kalgari Flejms)Fantastični napadač Klagari Flejmsa Džoni Gudro (23) potpisao je novi ugovor sa kanadskim timom. On će za šest godina vernosti Plamenovima dobiti čak 40.500.000 dolara, to jest 6,75 miliona po sezoni. Momak iz Salema je briljirao prošle sezona sa 30 pogodaka i 48 asistencija na 79 odigranih mečeva. Sa ukupno 78 sakupljenih poena zauzeo je šesto mesto među najboljim igračima lige.

(foto: Action Images)


tagovi

Sidni KrozbiSan Hoze ŠarksPitsburg PingvinsNHL ligaNHLKanadahokej na ledu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara