Povrede Hrvata muče Berlince, Kil hvata poslednji voz

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.04.18. | 11:24

Posle Marka Kopljara koji je završio sezonu, Fuhse naredne dve nedelje i bez Stipeta Mandalinića. Zebre s Baltika moraju da pobede ako žele u Ligu šampiona. Lider Bundeslige Rajn Nekar Leven bi trijumfom u Hanoveru mogao da stigne na korak do treće uzastopne krune u Nemačkoj

Kreće rasplet u najjačem rukometnom šampionatu na svetu - Bundesligi. Ključa u borbi za titulu, kao i za mesta u Ligi šampiona. Fuhse iz Berlina je i dalje u konkurenciji za titulu, ali ekipa iz prestonice, koju trenira srpski stručnjak Velimir Petković suočava se sa povredama najboljih igrača.

Krajem prošlog meseca je tešku povredu Ahilove tetive zaradio desni bek Marko Kopljar, koji je završio sezonu. Zla kob po Lisice iz Berlina se nastavila i povredom prošlog vikenda još jednog hrvatskog beka, Stipeta Mandalinića, koji neće moći da pomogne drugovima u četvrtak protiv Kila. Levi bek Berlinaca povredio se na meču protiv Gepingena i očekuje ga dve nedelje pauze, piše sport.de.

Izabrane vesti

I pored kadrovskih problema, optimizam ne napušta iskusnog trenera Fuhsea, koji veruje da njegov tim može čak i do titule.
"Sa pobedom u Kilu, sve je moguće", rekao je Velimir Petković.

Kil je u odličnoj formi u finišu sezone. Vezao je četiri trijumfa u šampionatu i mora da slavi protiv Berlina u uvek rasprodatom Šparkase arenom ako želi da ostane u igri za Ligu šampiona. Ono što bi moglo da bude otežavajuća okolnost po Zebre sa Baltika je što Marko Vujin i drugovi već u nedelju igraju prvi meč četvrtfinala Lige šampiona na svom terenu protiv skopskog Vardara, koji brani krunu najbolje ekipe Starog kontinenta.

Drugi važan meč večeri koji bi mogao da reši pitanje šampiona je onaj u Hanoveru gde gostuje lider Rajn Nekar Leven. Lavovi iz Manhajma imaju isti broj bodova kao i drugoplasirani Flenzburg, ali i čak dva meča manje. Ukoliko slave na vrućem gostvanju, treća uzastopna titula šampiona Nemačke je na dohvat ruke. Ali... Hanover je ove sezone fenomenalan na svom terenu gde je neporažen, sa 13 pobeda uz samo nerešeni ishod protiv Gepingena. Padali su pred četom španskog trenera Ikera Romera i giganti: Kil, Flenzburg, Magdeburg i Fuhse iz Berlina.

Hanover je verovatno uzdrmala vest da će jedan od najboljih igrača Danac Kasper Mortensen na leto da pređe u slavnu Barselonu. Svesni su u redovima šampiona da je ovo možda i ključni duel za titulu.
"Hanover ima odličnu sezonu. Igraju čvrsto, sa velikim brojem igrača. Spremni smo, znamo šta može da nam donese pobeda", rekao je menadžer lidera Bundeslige Oliver Rogiš.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 19:00 7478 NEM 1 Kiel - Fuchse Berlin ki 1 1,50
Čet 19:00 7530 NEM 1 Hannover - R.N.Lowen ki 2 1,50
Ukupna kvota2,25

BUNDESLIGA - 29. KOLO

Četvrtak
19.00: (1,55) Gepingen (8,50) Lajpcig (2,95)
19.00: (3,15) Hanover (8,50) Rajn Nekar Leven (1,50)
19.00: (1,50) Kil (8,50) Fuhse Berlin (3,15)
19.00: (1,50) Libeke (8,50) Ludvigshafen (3,15)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Željko MUTAVDŽIĆ
Foto: Shutterstock


tagovi

Rukometna BundesligaRajn Nekar LevenRK KilFuhseVelimir Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara