Pre će da promeni grb, nego da uđe u viši rang!

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.03.18. | 09:19

Egipatskom milijarderu Magedu Samiju ne ide ni na čelu trećeg kluba, pošto Ergotelis koketira sa ispadanjem u treću ligu Grčke

Kada je proteklog leta Maged Sami kupio Ergotelis, a klub neposredno pre toga obezbedio promociju u drugi rang, verovatno nije bilo pristalice ovog kluba koji nije bio euforičan. Šest meseci kasnije, žuto-crni iz Irakliona suočavaju se sa grčevitom borbom za opstanak. Ništa čudno, ako pitate navijače Lirsa, koji od 2006. slušaju bajke od strane egipatskog milijardera.

Naime, Sami je vlasnik Vadi Degle iz Egipta (koja se takođe bori za opstanak, a nedavno je otkaz na mesto šefa stručnog štaba podneo i legendarni Ahmed Mido), kao i belgijskog drugoligaša Lirsa, čiji navijači bojkotuju utakmice dok gazda ne proda klub. Pristalice četvorostrukog prvaka Belgije najpre su bili zadovoljni rukovođenjem Samija, ali je on posle tri godine na čelu počeo da se igra. Najpre je tražio da žuto-crni dres Lirsa "preseče" plavom linijom, jer je to boja dresa egipatske Vadi Degle, a potom je posle protesta odlučio da ekipi iz Kaira potpuno izmeni grb. Tako danas Vadi Degla ima gotovo identičan logo kao i Lirs.

Izabrane vesti

Takođe, bogati Egipćanin obećao je da će napraviti fudbalsku akademiju i deset Romelu Lukakua, kao i da veruje da će u prvih pet godina u predgrađe Antverpena stići mušema Lige šampiona... Od toga naravno nije bilo ništa. Ostao je samo rat na relaciji Maged Sami - Žuto-crna armija.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 16:00 5227 GRČ 2 Kissamikos - Ergotelis ki 1 1,45
Ukupna kvota1,45

Ergotelis danas igra meč 19. kola grčkog drugoligaškog karavana, u kome gostuje Kisamikosu. Prvih 11 kola žuto-crni bili su bez pobede, a potom su ostvarili četiri slavlja iz pet susreta i zauzeli mesto iznad crte. U protekloj rundi uzeli su bod na gostovanju Kalitei, a prethodno položili oružje pred Aiginijakosom i Trikalom. Po svemu sudeći uslediće još jedan neuspeh, pošto je Kisamikos vrlo dobar kod kuće sa sedam pobeda i jednim porazom, dok u dosadašnja tri odmeravanja snaga Ergotelis još nema pobedu.

Jedno je sigurno: pre će Ergotelis da promeni grb, nego što će u viši rang!

GRČKA 2 - 19. KOLO

Ponedeljak
16.00: (1,47) Kisamikos (3,70) Ergotelis (7,50)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeErgotelisLirsVadi Degla

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara