"Malek Džaziri"
"Malek Džaziri"

Predao meč u kome je vodio sa 1:0 u setovima: Tunišanin opet neće da igra protiv Izraelca?

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.02.15. | 12:33

Džaziri predao meč Istominu kako bi izbegao okršaj sa Selom, a to mu nije prvi put

Malek DžaziriPočetak turnira u Monpeljeu obeležio je nesvakidašnji momenat koji je izazvao dosta pažnje, ali i polemike u svetu tenisa. Naime, Tunišanin Malek Džaziri predao je meč Denisu Istominu posle dođstva od 1:0 (6:3) u setovima. Zvaničan razlog za to je obnovljena povreda lakta koju je zadobio u Australiji, ali osnovano se sumnja se da je razlog mnogo dublje prirode. Naime, da je pobedio Istomina, Džazirija bi u drugom kolu čekao Izraelac Dudi Sela. Sumnja se da je Teniski savez Tunisa javio Džaziriju da preda meč, jer je poznat bojkot mečeva arapskih sportista sa izraelskim takmičarima iz političkih razloga.

Zanimljivo, ovo nije prvi put da Džaziri ovako naprasno predaje meč. Pre dve godine desila se slična situacija, samo je tada protiv Izraelca Vejntrauba predao meč pre nego što je on i počeo.
Uzimajući u obzir raniji incident u koji je bio uključen teniski savez ovog igrača 2013. godine, iz opreza razmatramo postoje li neki drugi razlozi predaje ovog meča“, saopštenje je ATP-a.

Izabrane vesti

Dodajmo i to da je Džaziri odustao i od četvrtfinalnog meča u dublu na turniru u Monpeljeu, gde bi takođe nastupao protiv izraelskog takmičara.

(FOTO: Action images)


tagovi

TunisMalek DžaziriIzrael

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara