""
""

Predsednik Vojvodine uoči žreba: Izbeći klubove iz zemalja u ekspanziji, pa uspešno predstavljati Novi Sad i Srbiju u Evropi!

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.06.16. | 08:00

„Ako baš insistirate, pa za prvo kolo bi nam odgovaralo da krenemo sa predstavnicima San Marina, Luksemburga, Malte, Farskih ostrva... Ali kako god bilo, daćemo sve od sebe da pobedimo“, rekao je Zoran Šćepanović

Vojvodina je maksimalno spremna za nova evropska iskušenja, bez obzira na to sa kojim će se rivalima Novosađani suočiti u prva dva kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Olakšavajuću okolnost za Lale predstavljaće činjenica da će biti nosioci u obe runde i tako barem za nijansu dobiti lakše protivnike.

Prvi čovek novosadske Stare dame Zoran Šćepanović svestan je težine iskušenja koja očekuju njegov klub, ali se sasvim sigurno potajno nada još jednom dobrom izdanju Vojvodine, nalik onom iz prošle sezone kada se došlo na korak od grupne faze takmičenja.
„U proteklih pet sezona Vojvodina je u tri navrata ispadala već u dvomeču sa prvim protivnicima. Prisetimo se Vaduca, Rapida i Trenčina, a dva puta je došla na prag Lige Evrope. Još je sveže sećanje iz prošle sezone gde smo pobeđivali MTK, Spartaks i Sampdoriju, a eliminisani od Viktorije Plzenj. Nadamo se da ove sezone nećemo završiti takmičenje već u prvom kolu, iako sebe ne stavljamo u ulogu favorita ni protiv jedne ekipe“, rekao je predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Na koga će Čuka, a na koga Voša? Rivali iz regiona idealna kombinacija!

Da bi put do dobrih rezultata na evrosceni bio lakši, neophodno je i da žreb bude naklonjen srpskom predstavniku, bez obzira što se nalazi u povlašćenoj poziciji.
 „Sigurno da bismo želeli da izbegnemo predstavnike jačih evropskih liga, kao i one koji su u ekspanziji razvoja. Ako baš insistirate, pa za prvo kolo bi nam odgovaralo da krenemo sa predstavnicima San Marina, Luksemburga, Malte, Farskih ostrva... Ali kako god bilo, daćemo sve od sebe da pobedimo i da Vojvodina uspešno predstavlja Novi Sad i Srbiju u Evropi. Naravno, sreću na žrebu želim i ostalim našim klubovima, Crvenoj zvezdi, Partizanu i Čukaričkom“, zaključio je Šćepanović.

Žreb prva dva kola kvalifikacija za Ligu Evrope u švajcarskom Ninonu počinje u 13 časova.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zoran ŠćepanovićFK VojvodinaUEFASuperligaSrbijaLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara