Prelomljeno u Minhenu: Riberi i Roben ostaju, ali moraju da prihvate sporednu ulogu

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.04.18. | 13:26

Veteranima će biti ponuđena jednogodišnja saradnja, ali uz određene uslove

Više nema nikavih dilema. Prema pisanju Kikera, minhenski Bajern će ponuditi nove jednogodišnje ugovore svojim legendarnim veteranima Arijenu Robenu i Franku Riberiju, ali ovaj fantastični dvojac mora da prihvati činjenicu da u narednoj sezoni neće imati ključnu ulogu u novom Bajernovom timu.

Bajernovi čelnici su već doneli odluku da će glavnu uloga na krilnim pozicijam biti poverena Seržu Gnabriju i Kingsliju Komanu, što će veteranima biti jasno stavljeno do znanja u pregovorima.

Izabrane vesti

Gnabri (22) je prosto eksplodirao u dresu Hofenhajma, gde se nalazi na pozajmici. U dosadašnjem toku sezone, nekadašnja nada Arsenala postigla je osam golova i zabeležila šest asistencija na 19 mečeva u Bundesligi.

Na Komanovoj adaptaciji u startnoj postavi se odavno radi. Nekadašnji igrač Juventusa, za kojeg je Staroj dami u januaru prošle godine plaćen 21.000.000 evra, ove sezone je odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima, postigao sedam golova i zabeležio osam asistencija.

Roben će naredne sezone biti u prilici da ostvari i desetu sezonu u dresu Bajerna, u koji je stigao na leto 2009. godine za 25.000.000 evra. Holanđanin je do sada u dresu bavarskog kluba odigrao 285 utakmica u svim takmičenjima i postigao 138 golova.

Francuzu je to pošlo još prošle sezone, pošto je u Minhen stigao 2007. godine za istu sumu novca. Riberi je u Bajernovom dresu odigrao 381 utakmicu i postigao 117 golova.

Foto: Action images


tagovi

Arijen RobenFrank RiberiSerž GnabriKingsli Koman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara