Problem za problemom u Totenhemu

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.08.18. | 09:51

Kapiten, Eriksen, novi stadion...

Na terenu sve funkcioniše sjajno na početku sezone, čak je i Hari Kejn dao gol u avgustu i srušio neprijatnu tradiciju, ali van terena se gomilaju problemi za Totenhem.

Prašinu je podigao golman Ugo Loris koji je završio u pritvoru zbog vožnje u pijanom stanju. Kapiten Spursa i Francuske je nepromišljenim gestom debelom razočarao sve u londonskom klubu pošto je do sada bio primer uzornog sportiste i lepog ponašanja.

Izabrane vesti

Loris je bio u noćnom provodu sa zemljacima Koščielnim i Žiruom posle čega je pao na alkotestu saobraćajne policije. Priveden je u policijsku stanicu u kojoj je proveo sedam časova na trežnjenju. U klubu su jako razočarani ovakvim ponašanjem kapitena samo dva dana pred derbi sa Mančester Junajtedom u kojem će Totenhem biti na prvom velikom ispitu ove sezone. Loris će verovatno braniti rotiv Mančester Junajteda, ali u klubu razmišljaju o skidanju kapitenske trake.

Pored Lorisovog pijanstva, Totenhemu problem predstavlja i novi ugovor Kristijana Eriksena. Oni mu ga nude, one ne želi da ga prihvati. Danac je ušao u pretposlednju godinu ugovora što znači da je ovo ključni period za produžetak saradnje. Već sledećeg leta bi Totenhem bio u situaciji da mora da proda sjajnog vezistu kako ga ne bi izgubio bez obeštećenja.

Već šest meseci traju pregovori sa Eriksenom oko novog ugovora, a trenutna situacija je takva da su šanse za dogovor minimalne. Danac nije zadovoljan ponuđenim uslovima, a vrlo vervatno je na to uticalo i interesovanje Barselone ovog leta. Eriksen traži isti tretman kao Hari Kejn, a klub to nije spreman da ispuni. Podsetimo, Kejnu je ponuđen novi ugovor vredan 300.000 funti nedeljno i uskoro bi sve trebalo da bude ozvaničeno. Takav ugovor je premašio sve granice Totenhemove poslovne politike i klub nema nameru da isti novac ponudi i Eriksenu jer bi se verovatno javio još neki igrač sa zahtevom za drastičnu povišicu. Za sada, dogovora između Totenhema i Eriksena nema i pitanje je da li ga i biti...

Osim dvojice jako bitnih fudbalera, probleme Totenhemu zadaje i novi stadion u čiju izgradnju je uloženo preko 850.000.000 funti. Bilo je planirano da se Totenhem na novi stadion preseli sredinom oktobra, ali od toga neće biti ništa jer je došlo do havarije i pucanja vodovodnih cevi koje su oštetile elektriku i sigurnosni sistem na stadionu. Sada slede novi troškovi i novo odlaganje...

(FOTO: Action images)


tagovi

Kristijan EriksenHugo Loris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara