"Tomićevi novi aduti"
"Tomićevi novi aduti"

Promene u Humskoj: Tomić na Zvezdu sa šestoricom novih igrača i petoricom derbi debitanata

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.02.16. | 09:39

Bojan Šaranov ide na gol-crtu umesto Kljajića, Božinov, ipak, igra...

Tomićevi novi adutiOvako ne ide - daj da menjamo!

U Humskoj 1 su, već posle prvog zvaničnog meča u 2016, rešili da naprave još jedan rez, jer se onaj pred utakmicu sa OFK Beogradom pokazao rezultatski pogubnim. Zato će Partizan u jubilarni 150. večiti derbi ući sa drastično drugačiji timom u odnosu na premijeru u kome će biti šestorica novih igrača!

Izabrane vesti

Neke od promena su prinudne, neke su posledica isteka suspenzije ili poboljšanog zdravstvenog stanja, ali možda i najveća - ili makar ona koja se najmanje očekivala - desiće se na gol-crti. Bar takva saznanja ima Sportski žurnal koji uverava da će Bojan Šaranov dobiti prednost u odnosu Filipa Kljajića, a priliku za debi u dresu kluba iz Humske baš u večitom derbiju.

Kako objašnjava Žurnal, Kljajić je poverenje stručnog štaba da počne prolećnu sezonu dobio zbog bolje igre nogom (!?), ali je na Vračaru imao nekoliko nespretnih intervencija i bespotrebnih istrčavanja, posle čega je trener Ivan Tomić odlučio da među stative u subotu pošalje Bojana Šaranova.

Kako će promena biti u svim linijama tima, naredne dve se tiču odbrane. Umesto Miroslava Vulićevića i Miladina Stevanovića desnu stranu defanzivne linije trebalo bi da čine Ivan Bandalovski (pošteđen rizika kartona na Vračaru) i Sedrik Gogua, kome će, kao i Šaranovu, to biti derbi debi. Baš kao i Miroslavu Bogosavcu na levoj strani odbrane u kojoj će preostali, četvrti, član biti Marko Jovanović.

Nemanja MihajlovićPrvi put srpskoj javnosti predstaviće se i Everton Luiz, brazilski zadnji vezni koji nije imao pravo igranja u 23. kolu zbiog suspenzije prenete iz Švajcarske i od njega Partizanova struka očekuje da zatvori prilaze golu. Tomić neće menjati Darka Brašanca i Sašu Ilića, ali hoće dve trećine napadačkog trilinga.

Po bokovima će dejstvovati strelac na prethodnom derbiju Alen Stevanović (desno, vraća se u tim posle odražene suspenzije) i Nemanja Mihajlović (još jedan debitant), dok će mesto Ismaila Beka Fofane u centralnom delu igrati Valeri Božinov.

Prema informacijama Žurnala, Bugarin nije teže bolestan (angina) i možda je to razlog zbog kojeg sportski direktor Partizana Ivica Iliev slavodobitno najavljuje:
„Videćete kako ćemo jako protiv Zvezde“.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport, MN Press, partizan.rs)


tagovi

Valeri BožinovSuperligaSrbijaSedrik GoguaFK PartizanNemanja MihajlovićIvan TomićIvan BandalovskiEverton LuizBojan Šaranov150. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara