Propast Pipite Iguaina! U pet velikih klubova ne žele da čuju za njega...

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.04.19. | 11:17

Juventus u problemu

Pre manje od godinu dana je Gonzalo Iguain bio čovek oko kojeg su koplja lomili Čelsi, Milan i još neki zvučni klubovi. Danas ga ne želi niko.

Ni Čelsi za koji igra na pozajmici, ni Milan u kojem je bio na pozajmici, ni Juventus sa kojim ima ugovor, ni Inter kojem je ponuđen. Juventus je u teškoj situacija sa Iguainom...

Izabrane vesti

Na kraju sezone mu ističe pozajmica u Čelsiju koji ga sigurno neće otkupiti sve i da može. A ne može zbog FIFA zabrane registracije igrača u naredna dva prelazna roka. Plavci će vratiti Iguaina u Torino, a tamo već imaju glavobolju zbog njega.

Juventus se letos loše poneo prema Iguainu. Bio im je dve godine najbolji strelac, a onda su mu zaboli nož u leđa kada su doveli Kristijana Ronalda i saopštili mu da traži novi klub. Pipita se nadao da će igrati sa Ronaldom u tandemu, ali su u Juventusu procenili da je skupa varijanta i praktično su ga naterali da ode. Argentinac je bio ljut, odbio je transfer u Čelsi koji je odgvarao Juventusu i iz neke vrste inata prešao u Milan na dvogodišnju pozajmicu s pravom otkupa ugovora. Nadao se nekoj osveti Juventusu, ali je sve krenulo niz brdo baš u meču protiv Juventusa kada je promašio penal i skupo koštao Rosonere.

Posle samo nekoliko meseci, u Milanu su procenili da je dvođenje Iguaina bila greška i rešili su da okončaju pozajmicu. Ali bio im je potreban neko ko će preuzeti Iguaina na novu pozajmicu. Javio se Pipitin bivši trener Mauricio Sari i doveo ga u Čelsi sa velikim očekivanjima. U Milanu su bili srećni što su se rešili Argeninca i za pet puta manju platu doveli Kšištofa Pjonteka. Iguain ih je sa pozajmicom i bruto platom koštao skoro 20.000.000 evra za šest meseci, a nije doneo ništa na terenu.

Juventusu je bilo bitno da neko preuzem visoku Igauinovu platu na sebe (9.000.000 evra neto, duplo više bruto) i Čelsi je to uradio. Uz Sarijevo obećanje da će otkupiti Argentinca na leto. Ipak, ubrzo je došla FIFA zabrana, a Čelsiju je to idealno poslućilo s obzirom da Iguain nije mnogo pokazao ni kod njih pošto je dao četiri gola na 14 utakmica.

Kako je izvesno da će se Iguain vratiti u Juventus, čelnici italijanskog šampiona rauzmišlja šta dalje da rade sa njim. Sa platom od skoro 18.000.000 evra na bruto nivou do 2021. godine je preskup da ga drže na klupu. Mesta u timu nema. Što zbog konkurencije u vidu Ronalda, Mandžukića, Kena i ostalih, što zbog sopstvene forma koja je očajna.

Juventus je došao na ideju da Iguaina ponudi Interu kao deo trampe za Maura Ikardija, ali su glatko odbijeni. Interov direktor Đuzepe Marota, inače čovek koji je doveo Pipitu u Torino za 91.000.000 evra, je u startu odbio bilo kakvu ideju o dolasku Iguaina i zahvalio se nekadašnjem klubu.

Za Iguaina ne želi da čuju ni u Napoliju kojem bi ga Juve rado vratio. Čak im je drago što Pipita prolazi kroz najteže momente u karijeri.

Argentinac je u Italiji praktično zatvorio sva vrata. Vrlo verovatno i u Engleskoj. U Španiji je već igrao za Real i povratak je nezamisliv. Kao i prelazak u Barselonu. Eventualno bi Atletiko možda mogao da plaća Iguainovu veliku platu.

Malo je opcija za nekada najboljeg strelca Serije A. Ima 31 godinu,  u velikom je padu forme, zatvorio je mnogo vrata na leto će biti veliki problem za Juventus šta da radi sa njim.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Gonzalo Iguain

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara