""
""

Prosinečki rešava problem sa partizanovcima u Turskoj i dolazi na trenersku klupu umesto predsednika kluba?

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.09.14. | 23:29

Neverovatne scene ovih dana u Genčlebirligiju. Zvali i Krmpotića da pomogne zbog Srba

Kriza potresa redove turskog prvoligaša Genčlerbirligija, a rešrnje bi mogao da bude Robert Prosinečki.

Izabrane vesti

Mnogo toga se izdešavalo ovih dana u redovima kluba iz Ankare koji je očajno ušao u novu sezonu turske Superlige. Genčler je u prvom kolu osvojio samo bod protiv Rizea, da bi u minuloj prvenstvenoj rundi poražen na svom terenu od Burse sa 1:2. To je bio znak da nešto mora da se menja, pa je predsednik Ilhan Kavkav odlučio da promeni trenera.

Kavkav se zahvalio na saradnji dosadašnjem treneru Mustafi Kaplanu. Međutim, tek sada sledi iznenađenje.
“Odlučio sam da se raziđemo sa Kaplanom. Hvala mu za sve što je uradio za klub. U sledećem kolu ja ću voditi ekipu umesto njega”, rekao je Kavkav.

Međutim, 78-godišnji gazda ne planira da se dugoročno bavi trenerskim poslom. Već traži zamenu za Kaplana, a prva želja mu je Robert Prosinečki kojeg je upoznao u vreme kada je hrvatski stručnjak trenirao Kajzeri. Turski mediji pišu da je prvi čovek turskog kluba već obavio prve razgovore sa Prosinečkim i da čeka odgovor bivšeg stratega Crvene zvezde.

Osim trenerskih kvaliteta, Prosinečki je predsendiku Genčlerbirligija potreban i zbog toga što govori srpski jezik što je jako bitno za rešenje “srpskog problema”.

Naime, članovi kluba iz Ankare su srpski internacionalci Duško Tošić, Radosav Petrović, Nemanja Tomić i Milan Smiljanić. Samo je Tošić standardan, a ostala trojica nisu bili ni u protokolu u prva dva meča. Klub je želeo da ih se reši u prelaznom roku, ali nije uspeo. Ostali su na platnom spisku i klubu se ne isplati da ih drži van tima.

Smiljanić je u klub došao pre godinu dana i potpisao trogodišnji ugovor vredan milion i po evra. Ali, od dolaska u klub je odigrao samo 38 minuta i važi za potpuno promašenu investiciju. Odbio je i transfer u Bate Borisov. Petrović je Blekburnu plaćen 600.000 evra i potpisao je ugovor do 2015. godine, a zarađuje 600.000 evra po sezoni. Tomić ima ugovor do leta 2016. godine vredan ukupno 1.550.000 evra.

Klubu ne ide u prilog da ih drži na klupi. Predsednik se nada da bi novi trener koji bi uspostavio bolji odnos sa njima uspeo da ih fudbalski rehabilituje i vrati im kakvu takvu cenu. Zanimljivo je da se jedno vreme pominjala ideja da u klub dođe Zlatko Krmpotić koji je igračka legenda Genčlerbirligija kako bi uspostavio bolji odnos sa kolonijom srpskih fudbalera i radio u stručnom štabu isključivo sa zaduženjima da komunicira sa njima. Ali, od te ideje se ipak odustalo…

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvropagenčlerbirligiMilan SmiljanićNemanja TomićRadosav PetrovićRobert ProsinečkiSuper ligTurskaZlatko Krmpotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara