"Veseljko Trivunović, kapiten Bačke"
"Veseljko Trivunović, kapiten Bačke"

Prva liga Srbije: Gotovo je - Bačka u Superligi! Za opstanak strepi pet klubova

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.16. | 19:00

Vredan trijumf Dinama iz Vranja u gostima, Sloboda proklinje nadoknadu vremena, Kolubara se čupa, kakva pobeda Kragujevčana...

Veseljko Trivunović, kapiten BačkeKrupnim koracima do elite. Posle samo dve sezone u prvoligaškom društvu, Bačka se plasirala u - Superligu! Tri kola pre kraja sastav iz Bačke Palanke potvrdio je ono što se izvesnim činilo jesenas i posle Napretka obezbedio promociju u najviši rang srpskog fudbala. Sastav trenera Spasoja Jelačića danas je prosto razbio Donji Srem. U velikom stilu - 6:0.

U ključnoj utakmici 27. kola Prve lige Bačka je igrala nadahnuto i pre svega efikasno. Tri gola za domaćina dao je Mladen Galić, dvaput je bio precizan Miroslav Bjeloš, da bi trijumf začinio Nemanja Ilić i na taj način obradovao oko 1.300 navijača, koji će od sredine leta biti u prilici da gledaju svoj tim protiv Crvene zvezde, Partizana, Čukaričkog, Vojvodine... Samo, pitanje da li na stadionu „Slavko Maletin Vava“ ili na nekom drugom objektu. U svakom slučaju - zasluženo. Naročito zbog učinka u prvom delu sezone kad je Bačka igrala najdopadljiviji fudbal. U drugom je malo posustala, međutim, na vreme je „uhvatila“ formu i danas matematički ostala neuhvatljiva za ČSK. Tim iz Čelareva je odigrao samo 0:0 protiv Bežanija, te je razlika između drugog i trećeg na tabeli 11 bodova uoči završne tri runde.

Izabrane vesti

Ako je na vrhu sve rešeno - jer se ranije kao prvoplaisrani u Superligu vratio Napredak - onda na dnu kuva kao u loncu. Danas su vrednu pobedu u gostima zabeležili fudbaleri Dinama iz Vranja i na taj način napravili ozbiljan pomak ka sredini tabele. Tačnije, pobegli su, makar privremeno, iz opasne zone.

Prema sadašnjem stanju stvari za status strepi čak pet klubova. U pitanju su Sloga iz Petrovca na Mlavi - koja nije izdržala protiv silovitog Napretka - Donji Srem, pomenuti Dinamo, ali i Loznica i Sloboda, čiji se fudbaleri mogu smatrati najvećim tragičarima ovog 27. kola. Užičani su desetak minuta pre kraja poveli 1:0 i činilo se da imaju tri boda vredna koja bi im značajno pomogla u borbi za opstanak, ali je Zemun izjednačio u drugom minutu nadoknade vremena i sprečio slavlje gostiju.

Od današnjih rezultata vredi istaćei da su fudbaleri Radničkog iz Kragujevca slavili tek drugu pobedu u ovom prvenstvu, oborili su na pleća Inđiju golovima Lazara Popovića i i Bojana Miljuša, ali im to neće pomoći, pošto će iod jeseni igrati u srpskoligaškom rangu.

Kolubara je pogocima Peralovića i Dimitrova (iz penala) savladala Loznicu i tako verovatno obezbedila opstanak.

PRVA LIGA SRBIJE, 27. KOLO

Bežanija - ČSK Čelarevo 0:0
BSK Borča - Dinamo Vranje 0:2 (0:1)
Sinđelić - Proleter Novi Sad 2:0 (1:0)
Sloga (Petrovac na Mlavi) - Napredak 1:3 (0:1)
Zemun - Sloboda 1:1 (0:0)
Kolubara - Loznica 2:0 (0:0)
Bačka (Bačka Palanka) - Donji Srem 6:0 (1:0)
Radnički (Kragujevac) - Inđija 2:0 (1:0)

TABELA:

(FOTO: Star sport)


tagovi

zemunSrbijaSloga Petrovac na MlaviSinđelićPrva liga SrbijeLoznicadonji sremDinamo VranjeBSK BorčaBežanijaBačka PalankaBačka Bačka Palanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara