""
""

Prvaci Evrope i prvaci sveta: Kakav uspeh naših futsalera u Pragu

Vreme čitanja: 1min | pon. 14.11.16. | 12:33

Univerzitetska reprezentacija Pravnog fakulteta u Beogradu dominira malim fudbalom

Veliki uspeh univerzitetske futsal reprezentacije Pravnog fakulteta u Beogradu.

Popularni Pravnici postali su prvaci planete, pošto su u finalu Svetskog kupa savladali Liban sa 2:0. Strelci su bili Strahinja Petrov i golman Nikola Atanacković, koji je u završnici meča, kad je protnik igrao sa petoricom u polju, iskoristio jedan promašaj rivala i loptu prosledio u nebranjenu mrežu.

Izabrane vesti

Naša selekcija je u konkurenciji 26 država iz Evrope, Azije i Afrike, na putu do trona savladala ekipe iz Alžira, Hrvatske, Nemačke, Rumunije, Turske, Slovenije i na kraju Libana, pa se tako popela na najviše postolje u Pragu, gde je prošle sedmice održano, a sinoć završeno takmičenje najboljih futsalera u konkurenciji pravnika.

Na ovaj način, univerzitetska futsal selekcija Pravnog fakulteta prvi put u istoriji izborila je direktan plasman na Mediteranske univerzitetske sportske igre, koje će se marta 2017. godine održati u Bejrutu! 

S obzirom da je isti ovaj tim proletos postao i prvak Evrope, na turniru u Milanu, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu je postao prva selekcija Beogradskog univerziteta koja je uspela da objedini evropski i svetski kup!

Veliki uspeh postigli su sledeći igrači: Nikola Ristanović, Filip Minić, Strahinja Petrov, Lazar Simić, Nikola Atanasković, Nikola Vićić, Srđan Brkić, Jovan Ristanović, Milan Cvejić i Rastko Manić. Trener ekipe je Ivan Nikitović, a selektor dr Vladimir Vuletić, potpredsednik FK Partizan.

 


tagovi

Srbijamali fudbalfutsal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara