Spisak Berta van Marvejka
Spisak Berta van Marvejka

Prvi spisak za Mundijal: Bivši štoper Donjeg Srema i Zagrepčanin koga ni selektor nije gledao

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.05.18. | 10:47

I naravno još mnogo, mnogo Balkanaca u timu Australije

Četvorica na “ić”, plus Mile Jedinak, Miloš Degenek i Aleksandar Šušnjar. Sve skupa, dakle, sedam reprezentativaca poreklom iz Srbije ili Hrvatske. A govorimo o dalekoj Australiji. Novi selektor Kengura Bert van Marvejk, koji je ekipu preuzeo tek po završetku turbulentnih kvalifikacija, probio je led i prvi objavio spisak igrača za predstojeći Mundijal u Rusiji.

Širi spisak naravno, sa imenima 32 igrača od kojih je 26 bilo i deo Van Marvejkove selekcije za prijateljske duele sa Norveškom u Oslu (1:4) i Kolumbijom u Londonu (0:0). Ali i šestorica novajlija.

Izabrane vesti

Posebno zanimljivo je pozivanje 21-godišnjeg Frana Karačića, desnog beka zagrebačke Lokomotive koga prema sopstvenom priznanju ni sam Van Marvejk nije gledao. Pozvao ga je na sugestiju pomoćnika Anta Milačića, jer, ruku na srce, nema konkurenciju na desnom beku. 

MOZZART KVOTE
Australija osvaja od 0 do 2 boda - kvota 2,00

Nova lica su i Danijel Arzani, Aleks Gersbah, Aposolos Janu, Mičel Langerak i Džejmi Meklaren, mada je pitanje ko će od njih ostati na spisku kada ga holandski stručnjak bude skraćivao na tačno 26 imena pred početak pripremnog kampa u Turskoj 19. maja. Slede kontrolne utakmice sa Češkom, 1. juna u Sankt Peltenu, a objavljivanje konačnog spisak je već zakazano za nedelju, 3. jun. Potom na programu i prijateljska utakmica sa Mađarskom u Budimpešti 9. juna.

Inače, na Van Marvejkovom spisku je i Aleksandar Šušnjar, štoper koji je u sezoni 2015/2016 igrao za Donji Srem u Superligi Srbije. On je doduše rođen u Pertu, a sada igra za Mladu Boleslav u Češkoj.

Podsetimo, Australija takmičenje u Grupi C na Mundijalu počinje 16. juna protiv Francuske, pet dana kasnije će odmeriti snage sa Danskom, a zatim 26. istog meseca i sa Peruom. MOZZART kvote joj daju najmanju šansu da prođe Grupu C, pa se plasman Kengura u osminu finala Svetskog prvenstva plaća kvotom 4,00.

Spisak Australije za Mundijal:

Golmani: Bred Džons (Fajenord), Metju Rajan (Brajton), Mičel Langerak (Nagoja), Danijel Vuković (Genk);
Odbrambeni fudbaleri: Aziz Behič (Bursa), Miloš Degenek (Jokohama), Aleks Gersbah (Lans), Metju Jurman (Suvon, Japan), Džejms Meredit (Milvol), Džoš Risdon (Vestern Sidnej Vonderers),  Trent Sejnsburi (Grashoper), Aleksandar Šušnjar (Mlada Boleslav), Bejli Rajt (Bristol Siti);
Fudbaleri sredine terena: Džošua Briljante (Sidnej), Džekson Irvin (Hal), Mile Jedinak (Aston Vila), Robi Kruze (Bohum), Masimo Luongo (Kvins Park Rendžers), Mark Miligan (Al Ahli), Aron Moj (Hadersfild), Tom Rogić (Seltik), Džejms Troizi (Melburn Viktori);
NapadačiDanijel Arzani (Melburn), Tim Kejhil (Milvol), Apostolos Janu (AEK Larnaka), Tomi Jurić (Lucern), Metju Leki (Herta), Džejmi Meklaren (Hibernijan), Endrju Nabut (Urava, Japan), Dimitri Petratos (Njukasl Džets), Nikita Rukavica (Makabi Haifa), Fran Karačić (NK Lokomotiva, Hrvatska).


tagovi

Rusija2018Fudbalska reprezentacija Australijereprezentacija Australije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara