"Ugo Almeida"
"Ugo Almeida"

Prvi tim lako sa Srbijom, drugi izgubio od Zelenortskih Ostrva: Šokantan poraz Portugalije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.03.15. | 23:39

Igrač afričke reprezentacije lobom iz mrtvog ugla načeo favorita, za domaćine igrali Vijerinja, Bernardo Silva, Ugo Almeida...

Ugo AlmeidaPosle sigurnog trijumfa nad Srbijom 2:1 reprezentaciju Portugalija je odigrala prijateljski meč sa Zelenortskim Ostrvima, ali ono što je trebalo da bude laka provera za drugi tim zemlje sa Pirineja postalo je bruka tamošnjeg fudbala pošto je afrička selekcija slavila u gostima sa 2:0.

Svi igrači koji su na  Lužu igrali protiv Srbije zbog pravila Fife nisu smeli da igraju u meču pošto nije prošlo 48 sati od pobede nad Orlovima, ali je Fernando Santos ipak računao na kvalitetne, poznate i skupe igrače. Bernardo Silva, Vijerinja, Ugo Almeida i drugi su se suprotstavili anonimnim fudbalerima iz države sa 500.000 stanovnika, a umesto da se dokažu selektoru i izbore mesto u prvi tim uspeli su da obrukaju naciju i da sladak ukus posle pobede u kvalifikacijama začine gorčinom poraza.

Izabrane vesti

Ako su Portugalci morali da prime gol, onda je pogodak Odaira Lopesa iz 38. minuta bio najlakši gol  za pretrpeti pošto se majstoriji igrača Remsa može samo aplaudirati. Napadač je protutnjao po levoj strani koju je branio Antunes, a onda lobovao golmana Liona Antonija Lopesa iz skoro mrtvog ugla.

Dok su domaći fudbaleri skrivali crvenilo u obrazima od kamera i napadača gosti su došli do još jednog gola i prouzrokovali grčeve u stomaku portugalskih ljubitelja fudbala, a krivac je bio Žeže.

Krahu zemlje iz koje potiče najbolji fudbaler sveta doprineo je i crveni karton Andrea Pinta u 60. minutu, a posle istog nije bilo povratka za Portugalce i time je nacija vraćena u realnost posle pobede nad Srbijom.

PORTUGALIJA – ZELENORTSKA OSTRVA 0:2 (0:2)
/Forteš 38, Žeže 43/

(FOTO: Action images)


tagovi

Zelenortska OstrvaVijerinjaUgo Almeidareprezentativni fudbalreprezentacija PortugalaPortugalFernando SantosEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara