"Maksim Lestijan"
"Maksim Lestijan"

Pusti Srbiju, titula je bitnija?

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.03.14. | 11:29

Sva trojica predstavnika Klub Briža napustili su U21 reprezentaciju Belgiju zbog sumnjivih povreda. U Standardu su uvereni da su one izmišljene

Maksim LestijanNeočekivana predigra za susret mladih reprezentacija Belgije i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko U21 prvenstvo. Naime, tabor Crvenih đavola napustili su sva trojica igrača Klub Briža koje je selektor Johan Valem pozvao za meč u Leuvenu.

Defanzivci Brandon Mešel i Bjorn Engels, te napadač Maksim Lestijan naprasno su se povredili?
"Lekarski izveštaji govore sami za sebe", sležu ramenima u Brižu, ali njihov glavni rival u borbi za titulu Standard iz Liježa sumnja u poštenje suparnika.

Izabrane vesti

U Standardu podsećaju da su i Mešel i Engels i Lestijan od prvog minuta igrali u nedeljnom derbi susretu dva tima u kojem je Briž odneo pobedu od 1:0. Prva dvojica svih 90 minuta, dok je Lestijan zamenjen u 83, ali iz taktičkih razloga.

Trener Briža Mišel Prudom očigledno šampionsku trku vidi kao prioritet. A već ovog sad vikenda putuje na megdan četvrtoplasiranom Zulteu. Jasno je da sebi ne može da dozvoli da se odrekne trojice standardnih prvotimaca…

Ili nije baš tako?
"Ako neko od njih trojice bude igrao protiv Zultea, Savez bi morao da interveniše. Ako budu igrali u narednom prvenstvenom kolu to bi bio očit izraz nepoštovanja prema Savezu i urušavanje njegovog kredibiliteta", kategoričan je tim menadžer Standarda Pjer Loht.

U Brižu, pak, lakonski odmahuju rukom i tvrde da su doktori svoje rekli, te da će igrači biti u timu ako se na vreme oporave.

Interesantno, u Anderlehtu i Zulteu, koji takođe pucaju na najviši plasman, nisu želeli da komentarišu ceo slučaj.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Standard LiježŽupiler Pro ligareprezentativni fudbalMaksim LestijanEvropaKlub BrižBrandon MešelBjorn EngelsBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara