"Da li će i ulaznice pojeftiniti?"
"Da li će i ulaznice pojeftiniti?"

Radikalan rez u NBA ligi: Utakmice će trajati 44 minuta?

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.10.14. | 12:55

Zbog vrtoglavog porasta povreda u NBA ligi poslednjih par sezona, jasno je da nešto mora da se uradi kako bi se igrači zaštitili. Dugo se polemisalo o manjem broju utakmica ili većoj pauzi za vreme Ol-star vikenda mada do sada se ništa konkretno nije desilo po tom pitanju

Da li će i ulaznice pojeftiniti?Povrede se ređaju kao na traci u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. Rouz, Brajant, Vestbruk i Džordž su samo najpoznatiji koji su imali veoma duge i teške pauze u poslednjih par sezona. Pre par dana je i MVP, Kevin Durent, povredio stopalo i biće van terena dva meseca. Očigledno je da nešto ne štima, pa je rukovodstvo NBA lige došlo na ideju da skrati trajanje utakmice.

U nedelju, će Boston Seltiksi i Bruklin Netsi odigrati prvu NBA utakmicu dugu 44 minuta. Reakcije su za sada pomešane.
"Navikao sam na 48 minuta, čitavu karijeru igram u tom formatu ali u ovoj fazi karijere u kojoj sam, svakako se neću žaliti ako budem igrao manje", izjavio je Kobi Brajant.

Izabrane vesti

Trener Majamija, Erik Spolstra, ima drugu ideju: "Ne mislim da je bitno igramo li četiri minuta duže ili kraće. Broj utakmica je preveliki i mnogo bi važnije bilo da raspored promeni sa ciljem da ima mnogo manje, dan za dan utakmica".

Večiti buntovnik i galamdžija, Mark Kjuban bio je naravno protiv čitave ideje.
"Nikad dosta NBA lige! To je najbolja zabava na svetu pa stoga u ovom slučaju važi izreka, što više to bolje. Naravno razumem brigu trenera i igrača ali NBA liga i klubovi zapošljavaju ogroman broj ljudi koji imaju veliku korist od utakmica".

(FOTO: Action Images)


tagovi

Erik SpolstraKobi BrajantMark KjubanNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara