"mertezaker"
"mertezaker"

Radio u mentalnoj bolnici, izbegao nemačku vojsku, pa osvojio Svetsko prvenstvo u fudbalu!

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.12.14. | 10:23

Per Mertezaker imao je tešku i zanimljivu prošlost

mertezaker

Jedna od najzanimljivijih priča koje nam dolaze sa ostrva tiču se stamenog štopera Arsenala Pera Mertezakera. Naime, on je kao mladić smislio izuzetan način da izbegne služenje u nemačkoj vojsci tako što se pozvao na svoju visinu (198 cm), da bi kasnije prekomandovan na civilno služenje gde je imao priliku da se susreće sa mentalno obolelim osobama i da ih neguje.
„Izbegao sam da služim vojsku tako što sam im napisao da ne želim da imam dodira sa oružjem i da sam toliko visok da ne bih mogao da uđem u tenk ili podmornicu. Upalilo je. Svejedno, vršio sam civilnu obuku u klinici za mentalno obolele“, priseća se Mertezaker.

Izabrane vesti

Nemac se rado seća tih dana iako oni nisu bili nimalo jednostavni, ali smatra da ga upravo takve stvari drže na zemlji“ uprkos glamuroznom svetu koji ga trenutno okružuje.
„Trenirao bih fudbal  rano ujutru i išao bih tamo po podne. Izgledalo je kao obična bolnica, samo što vas niko ne prepoznaje. Dešavalo se i da neko od prisutnih zagalami, krene ili vrišti na vas. Nisam se nikada plašio“, objašnjava Mertezaker kako je izgledalo njegovo tinejdžersko doba. Danas je on prvotimac velikog Arsenala i osvajač Svetskog prvenstva s nemačkom reprezentacijom 2014. kada se i oprostio od nacionalnog dresa.

Ipak, kada se sve sumira, nije loše biti visok dva metra, pomaže u skok igri, možete da osvojite Mundijal, a i ne morate da idete u vojsku.

(FOTO: Action images)


tagovi

ArsenalEvropaNemackaPer MertezakerPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara