"Detalj sa meča protiv Cibone iz prvog kola"
"Detalj sa meča protiv Cibone iz prvog kola"

Radnički nastavlja da deli lekcije – Široki deklasiran u Kragujevcu

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.10.13. | 21:32

Četa Miroslava Nikolića pregazila i drugog protivnika u Jadranskoj ligi 75:55

Detalj sa meča protiv Cibone iz prvog kolaAko se po jutru dan poznaje Radnički je sastavio moćan tim za ovu sezonu. Kaznena ekspedicija Miroslava Nikolića je u dvorani Jezero demolirala Široki sa 77:55 (29:14, 13:17, 16:15, 17:9) i pokazala da pobeda nad Cibonom usred Zagreba u prvom kolu Jadranske lige nije bila puka slučajnost.

Naprotiv.

Izabrane vesti

Kragujevčani su i večeras igrali sjajnu košarku, iako su početkom drugog poluvremena imali prazan hod što su gosti umalo iskoristili. Međutim, imao je Radnički i kapital koji mu je dozvolio opuštanje tokom treće deonice.

Naime, Radnički je već u prvih 10 minuta igre obezbedio 15 poena prednosti, da bi na pauzu otišao sa sigurnih 42:31 s obzirom da je već sredinom druge četvrtine napad počeo da slabi.

Ali, bila to samo žuta minuta. Široki se pet minuta po ulasku u treću četvrtinu primakao na 44:49, ali je Sava Lešić prekinuo seriju, a Marko Marinović 1,45 sekundi pre kraja pogodio trojku za 55:46 čime je odbijen poslednji nalet rivala.

Poslednja četvrtina bila je samo puka formalnost, prilika da Radnički postavi stvari na svoje mesto i demonstrira klasu. Čak 17 skokova u napadu, ukupno 14 više od protivnika, uz više nego solidan procenat šuta iz igre.

Marinović je sve vreme igrao sjajno, bio je nadomak tripl-dabl učinka pošto je postigao 15 poena, imao devet asistencija i sedam skokova. Sava Lešić je bio najefikasniji sa 16 poena, a sjajnu rolu odigrao je Muftau Jaru, Nikolićevo otkrovenje iz prelaznog roka, sa 14 poena, 14 skokova i tri rampe. Dušan Mlađan je pobedi doprineo sa 14 poena.

Kada u timu imate četiri tako raspoložena igrača potreban je mnogo kvalitetniji sastav od Širokog da bi vas zaustavio.

(FOTO: abaliga.com)


tagovi

Dušan MlađanJadranska ligaMarko MarinovićMuftau JaruRadnički NišSava LešićŠiroki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara