""
""

Radonjić: Ako osvojimo titulu, biće mi draža od one u Jadranskoj ligi!

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.06.15. | 12:45

"Uspeli smo u onome šta smo želeli. Iskoristili smo prednost domaćeg terena, potom i napravili brejk i sada u jednom od tri naredna meča bićemo prvaci, ako dođemo do pobede", rekao je trener Crvene zvezde

Samo jedna pobeda u naredne tri utakmice deli Crvenu zvezdu od prve titule šampiona države posle 17 dugih godina. Ali crveno-beli ne žele mnogo da čekaju - žele titulu odmah! To žele igrači, ali i trener kluba sa Malog Kalemegdana Dejan Radonjić.
"Uspeli smo u onome šta smo želeli. Iskoristili smo prednost domaćeg terena, potom i napravili brejk i sada u jednom od tri naredna meča bićemo prvaci, ako dođemo do pobede. Partizan će sigurno dati sve od sebe, kvalitetom i karakterom, ne samo da vrati brejk već da u nastavku serije pokušaju da dođu do odbrane titule", rekao je Radonjić, koji je zatim pozvao navijače da ispune tribine dvorane Pionir i pomognu igračima da dođu do pehara.

Crnogorski stručnjak otkrio je da je situacija oko rekonvalescenata Marjanovića i Jovića praktično identična - najbolji centar Evrope i dalje je rovit, dok je veliko pitanje da li će reprezentativni plejmejker moći da pomogne saigračima
"Situacija je praktično ista. Iako smo se nadali da će biti bolje da bi stanje bilo nešto bolje, posebno kod Jovića. Ako bude sve kao danas, vrlo je verovatno da ponovo neće nastupati, što nema veze sa udarcem, to je prevaziđeno".

Izabrane vesti

A da bi Crvena zvezda došla do titule ekipa mora da uradi sledeće stvari:
"Moramo da imamo više koncentracije nego na prethodnom duelu. Da smanjimo njihov kvalitet, da igramo svih 40 minuta, iscrpimo sve resurse ako želimo da budemo bolji od Partizana. Oni u svojim redovima imaju igrače sa kvalitetom i iskustvom koji žele više od pukog produženja serije. Čini se da je u nekim pretodnim duelima bilo i više ofanzivnih skokova. Pokušaćemo da smanjimo, ali znamo da su oni tu kvalitetni. Pokazalo se da krajnji rezultat u stastističkoj analizi ne utiče toliko da gubimo".

Radonjić je po strani moguće incidente i pozvao navijače i igrače oba tima na fer i sportsku borbu.
"Puno se priča o tome. Kao da se traži da se to desi. Neka bude čvrst duel, neka se momci bore, ali ne više od toga. U jednom sportskom ambijentu, ne samo u četvrtak, već i u eventualnim duelima. Mora da se priča više o tome da sve bude fer i sportski, da se ne ode u nešto što nije spotski. Svi želimo da se završi na kvalitetan način".

Za kraj, na pitanje novinara da li će mu eventualna titula u Superligi biti draža od one iz Jadranske lige, Radonjić je samo kratko uzviknuo:
"DA!"

(FOTO: MN Press)


tagovi

Plej-of SuperligeDejan RadonjićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara