""
""

Radonjić o izostanku Kinzija: Da ne bude tema - nije mu ništa

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.05.16. | 21:50

"Psihologija radi svoje, mislili smo da je na treningu došlo reakcija, ali iskreno, protiv savršene Zvezde koja je u ovom momentu košarkaška mašinerija nije moglo", rekao je novi trener Metalca Dragan Simeunović

Moćna je Crvena zvezda i tu nema dileme, ali Metalac uz ogromne kadrovske i ekonomske probleme nije ni mogao da bude konkretniji rival crveno-belima. Zvezda je zato i u drugoj utakmici Superlige ostvarila izuzetno ubedljiv trijumf (102:67), dok Metalcu preostaje da se nada nešto lošijim rezultatima FMP kako bi se održala nada o plasmanu u plej-of. 

Izabrane vesti

Jedan od onih koji je ponovo bio na nivou je mladi Nikola Rebić, koji je utakmicu završio sa deset poena i šest asistencija.
"Otvorili smo utakmicu na pravi način, dobro smo pristupili, svaki igrač je sve dao od sebe i to je prouzrokovalo ovoliku razliku. Svi su doprineli pobedi i mislim da treba da se okrenemo FMP-u, to je utakmica za prvo mesto u grupi. FMP igra odlično ove sezone", rekao je golobradi plejmejker pre nego što je reč preuzeo trener Dejan Radonjić.

Trofejni stručnjak zadovoljan je pristupom koji su imali njegovi saigrači, s obzirom da je pitanje pobednika brzo rešeno.
"Igrali smo tako da je svako uradio ono što je potrebno kako bismo imali stabilnost svih 40 minuta i vodili smo računa o tome da u žestokom ritmu budemo spremni za napore koje nas očekuju. Zahvalio bih publici koja je došla, nije ih puno, ali su srcem uz nas. Siguran sam da će u narednom periodu biti puna hala", poručio je Radonjić

U timu nije bilo Tarensa Kinzija, koji je kraj Zvezdine klupe sedeo i posmatrao meč.
"Da ne bi bila tema, nije mu ništa. Stomačni problemi i procenili smo da je bolje da bude spreman za sledeći trening nego za ovu utakmicu", dodao je Radonjić.

Najbolji igrač Metalca u ovom meču bio je Jovan Novak koji je Zvezdi ubacio čak 19 poena. Ali, nije imao adekvatnu podršku saigrača kako bi susret dobio neizvesniju notu.
"Zvezda pokazala u ovoj utakmici koliko je dominantna, zašto igra Evroligu i zašto je godinama u vrhu. Došli smo da probamo da odigramo maksimalno angažovano i da iznenadimo Zvezdu, ali nismo uspeli. Sada nam preostaje da probamo da pobedimo Tamiš i FMP, pa ćemo videti šta dalje".

Novi trener valjevskog tima Dragan Simeunović nije želeo mnogo da komentariše probleme u kojem se klub nalazi.
"Pošteno da kažem, Metalac je u nikad težoj situaciji, a Zvezda najbolja možda i u istoriji. Sigurno je da je moglo mnogo bolje, da malo pripretimo i imamo pristojnu razliku. Do toga nije došlo. Imamo zadatak da dobijemo Tamiš u obe utakmice i iznenadimo FMP u Beogradu i da se vratimo na neki kolosek koliko-toliko. To će biti teško, ovo više nije Metalac na koji ste navikli", izjavio je Simeunović.

Strateg tima sa Kolubare poručio je da se njegovi najbolji igrač nalaze u velikoj krizi.
"Imali smo ideju da kroz nosioce igre dodjemo do boljitka, ali su naši nosioci poduže vreme u krizi i nemoguće je to vratiti u dva-tri dana. Psihologija radi svoje, mislili smo da je na treningu došlo reakcija, ali iskreno, protiv savršene Zvezde koja je u ovom momentu košarkaška mašinerija nije moglo".

(FOTO: MN Press)


tagovi

Nikola RebićMetalac ValjevoKošarkaška SuperligaJovan NovakJadranska ligaDragan SimeunovićDejan RadonjićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara