""
""

Radonjić: Spremamo analizu potencijala FMP! Šest reprezentativaca? Obaveza da imamo još više domaćih snaga

Vreme čitanja: 4min | čet. 26.05.16. | 11:17

"Očekujem jaču Megu nego što je bila u finalu. Da budem precizan - moramo da se spremimo za mnogo kvalitetniju Megu", poručio je trofejni strateg Crvene zvezde

Prošao je, poput brzog voza, i prvi deo sezone u košarkaškoj Superligi. Posle nepunih 20 dana odrađena je kompletna prva faza i sada sledi doigravanje u kojem će koplja ukrstiti Crvena zvezda i Mega (petak, 19.00), odnosno Partizan i FMP (subota, 18.00). 

Izabrane vesti

Za aktuelnog šampiona činjenica da nastupa već u četvrtom takmičenju ove sezone ne donosi ništa manju motivaciju od one viđene u Jadranskoj ligi, Evroligi i Kupu Radivoja Koraća. Zato na Malom Kalemegdanu nema mira, radi se punom parom, a dobra osnova napravljena je sa šest vezanih pobeda u Grupi A.
"Već sada radimo pripremu za prvi polufinalni meč. Mega je uradila veliki posao dosad, kroz ABA ligu gde je stigla do finala, a već ima trofej u Kupu iza sebe. Sve u svemu, Mega je ove sezone napravila fantastičan rezultat, koji dovoljno govori o tome da klub ima velike ambicije", rekao je Radonjić za MOZZART Sport.

Ali, i Crvena zvezda ima svoj zacrtani plan - da overi duplu krunu.
"Mi moramo biti apsolutno spremni za ono što nas čeka, a to je teška serija protiv Mege. Mislima smo u prvom meču još od trenutka kada smo završili susret sa FMP. Mega je u odnosu na finale Jadranske lige dobila visinu i snagu u reketu, ali i veliko iskustvo na spoljnim pozicijama. Uz ono što su imali ranije sigurno je da garantuje dobru košarku, a kod nas izaziva potrebu da svesno moramo da se pokažemo u mnogo boljem svetlu. Zato očekujem izuzetno teško i uzbudljivo polufinale"

Kako trofejni stručnjak crveno-belih ocenjuje - očekuje mnogo težu seriju nego što je bila u finalu regionalnog takmičenja.
"Siguran sam da će biti teže. Oni imaju sad problema sa povredama Luvavua i Ivanovića. Ali, ne treba zaboraviti da Luvavu nije igrao ni u finalu. Milojević sada ima izuzetno talentovanog centra Ivicu Zupca, ali i iskusnog Aleksandra Rašića koji daje novu dimenziju u igri Mege. Pored njih stigao je i vrlo talentovani Petar Popović koji je već dosad doneo mnogo toga pozitivnog ekipi. Imali smo i priliku da osetimo sav Megin potencijal na čelu sa Zagorcem, ali sada očekujem jaču Megu nego što je bila u finalu. Da budem precizan - moramo da se spremimo za mnogo kvalitetniju Megu".

Radonjića ne brine to što su njegovi puleni odigrali veliki broj mečeva u kratkom vremenskom periodu, svestan da su navikli na velika opterećenja. Ali, s pravim usmerenjem isključivo gleda na sve pozitivne stvari koje je ovaj sastav izvukao. Pre svega - to što su svi igrači u rotaciji imali podjednaku minutažu i što su svi imali priliku da iskoriste svoj potencijal.
"Posle završetka ABA lige imali smo kratak period bez utakmica, koji nam je omogućio da možemo da se prebacimo na domaće prvenstvo i sve obaveze koje imamo, uz razmišljanja o svemu što smo postigli ranije. Bili smo dobro fokusirani na ono što je bilo potrebno, da ostvarimo rezultat koji smo želeli. Ono što je najvažnije - nismo imali većih problema sa povredama".

O izdanjima igrača sa nešto manjom minutažom u većem delu sezone nije želeo posebno da komentariše. Ostao je Radonjić dosledan mišljenja da je sve rađeno u korist boljih rezultata kluba.
"Neke stvari koje su bile planirane uradili smo kroz ovaj period, što se tiče načina treniranja i utakmica. Uspeli smo da uradimo još dosta toga što je bilo potrebno da što spremniji dočekamo plej-of i zadovoljan sam radom koji imamo iza sebe".

NA LETO PRAVIMO ANALIZU POTENCIJALA U FMP

Imao je Radonjić priliku da se u dva navrata lično uveri u sve kvalitete koje poseduju igrači FMP i potencijalni kandidati za mesto u prvom timu Crvene zvezde naredne sezone. Pre svih talentovani momci Dragan Apić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, David Miladinović... Mada nije želeo da daje nikakve pojedinačne najave, Radonjić je rekao da se sprema detaljna analiza posle koje će biti poznato ko bi mogao da zaduži za crveno-belu opremu.
"Smatram da je FMP još jednom odradio odličan posao - dao je priliku mladim igračima da pokažu svoj potencijal, a na sve to uspeli su da naprave i odličan rezultat. Ono što će se desiti na kraju sezone, a tiče se FMP biće presek i analiza potencijala koji je potreban Zvezdi iz FMP. Naše misli sada usmerene su samo ka meču protiv Mege".

ŠEST REPREZENTATIVACA? OBAVEZA DA IMAMO I VIŠE DOMAĆIH SNAGA

Ono što je sada aktuelno jeste da je Crvena zvezda reprezentaciji Srbije podarila čak šestoricu potencijalnih kandidata za predolimpijski turnir - Vladimira Štimca, Nemanju Dangubića, Marka Gudurića, Vasilija Micića, Stefana Jovića i Marka Simonovića. Nesumnjivo, Radonjića je to učinilo jako ponosnim.
"Malo je reći da taj podatak predstavlja veliko zadovoljstvo za mene kao trenera. Srećan sam što je toliki broj igrača koje treniram i koje sam trenirao na listi kandidata. To u Crvenoj zvezdi stvara obavezu u narednom periodu razmišlja da domaćih igrača bude još i više u timu, jer to onda donosi i kandidate za nacionalni tim".

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaPlej-of SuperligeJadranska ligaDejan RadonjićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara