""
""

Radonjić: Nismo mogli protiv Zizisa i Katićeve povrede

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.04.14. | 20:01

Trener Crvene zvezde posle eliminacije izu Evrokupa čestitao rivalu na zasluženoj pobedi i istakao da crveno-beli sa nekim problemima u igri nisu mogli da pariraju ekipi kao što je Uniks

Zvezdin san o osvajanju Evrokupa je prekinut na pretposlednjoj prepreci. Uniks je pokazao zašto su ga od samog starta takmičenja promovisali u favorita za osvajanje ovog takmičenja. Ekipa iz Kazanja je lako nadonadila minus 11 iz Arene i zasluženo preokrenula rezultat u svoju korist.

Izabrane vesti

Zvezda je samo u prvih 10 minuta kvalitetno parirala Rusima, a onda je usledio uzlet Uniksa u režiji fenomenalnog Nikosa Zizisa.
„Čestitam Uniksu na pobedi i na plasmanu u finale. Zizis je odigrao neverovatan meč. On je košarkaš koji je igrao za najbolje evropske klubove, veoma je iskusan i zna kako se igraju ovakve utakmice. Nažalost, nismo uspeli da sačuvamo prednost iz prvog meča. U prvoj četvrtini smo bili ravnopravan rival sa Uniksom i da smo tako nastavili u ostatku meča, bio bi drugačiji rezultat. U drugoj četvrtini Uniks je počeo da igra bolje, ali mi smo morali bolje od onoga što smo pružali. Ipak, u drugom poluvremenu oni su počeli da pogađaju mnogo dalekometnih šuteva i mi na to nismo imali odgovor“, istakao je trener Dejan Radonjić posle meča.  

O padu svoje ekipe u drugoj polovini meča, Radonjić kaže:
„Taktički su odigrali dobro, preuzeli incijativu i mi nismo uspeli da ispratimo taj tempo. Imali smo šansu i u finišu meča, nadali smo se da će naši nosioci igre pogoditi neke šuteve, ali dve bitne lopte su „izašle iz koša“. Snaga i iskustvo Uniksa su presudili. Takođe, imali smo probleme jer se Raško Katić povredio. Nije mogao da pruži svoj maksimum, mnogo nam je nedostajao, pa je morao da igra Mitrović koji je dugo pauzirao. To je previše da bi bili ravnopravni sa ekipom kakva je Uniks“, rekao je crnogorski stručnjak. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

UNIKSSrbijaRaško KatićNikos ZizisJadranska ligaEvroligaDejan RadonjićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara