"Neverica na Banjici"
"Neverica na Banjici"

Radovi klinci poklekli pred 2.000 navijača: Domžale sa igračem manje slavilo na Banjici

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.09.15. | 16:10

Poraz za start takmičenja u Ligi šampiona za mlade

Neverica na BanjiciObradovala se srpska javnost kada je Rad na žrebu za Ligu šampiona za mlade izvukao Domžale. Slovenci su se međutim pokazali kao veoma zrela i taktički obučena ekipa, pa su po teškom terenu pred 2.000 navijača na Banjici slavili sa 1:0, iako su punih 70 minuta igrali sa igračem manje.

Rad je naime furiozno krenuo od prvog minuta, pa je već posle 15 sekundi igre golman gostiju Anže Malnar bio primoran da istrči van kaznenog prostora. Prejako se zaleteo, pokosio Marka Stojanovića i zaradio crveni karton. Ispostavilo se međutim da će njegov naslednik među stativama Jakob Ambrožič poneti ulogu junaka utakmice. Iako golman oniži rastom, Ambrožič  je uhvatio tri ili četiri zicera Građevinara i sačuvao prednost Domžalama.

Izabrane vesti

Igrač manje se doduše nije previše ni osetio, pošto je bilo uočljivo da je slovenački predstavnik taktički perfektno obučen. Organizovano su se branili, fokusirali na kontre, a posle jedne takve u 38. minutu Gaber Petrić je postigao jedini gol na meču.

Pune tribine na BanjiciRad je imao prividnu terensku inicijativu, ali ne i ideju kako da uđe u šansu. Nekoliko puta je uspeo nošen podrškom više od 2.000 navijača na tribinama stadiona u Crnotravskoj, ali izostala je realizacija. Da utisak o debiju Rada u Ligi šampiona bude još gori pobrinuo se kapiten Đorđe Denić, koji je u sudijskoj nadoknadi dobio direktan crveni karton zbog starta sa "otvorenim đonom".

Revanš je zakazan za 20. oktobar na stadionu Športni park. Nije još gotovo.

Piše: Milorad Plazinić;
Foto: Star Sport


tagovi

SrbijaRadLiga šampionaDomžale

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara