""
""

Rafal Gerera i bogovski fudbal Perua, neka se spremi Čile! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.06.15. | 09:21

Plasmanom među četiri najbolje reprezentacije na Kopa Amerika, Peruanci ponovili uspeh od pre četiri godine

Poznati su kao potomci Inka i gospodari Anda, ali i fudbalu nikada nisu vodili glavnu reč u Južnoj Americi. Autsajderi Peru i Bolivija su se ovoga puta našli u polufinalu Kopa Amerika u Čileu. Komšijski derbi je pripao Peruancima koji su na krilima trostrukog strelca Paola  Gerera slavili sa ubedljivih 3:1 i obezbedili okršaj sa domaćinom u polufinalu.

Izabrane vesti

Peru je tako mimo svih očekivanja ponovio uspeh od pre četiri godine iz Argentine kada je takođe igrao u polufinalu i na kraju zauzeo treće mesto. Peruanci su pružili sjajnu partiju i igrali fudbal za uživanje, a Paolo Gerero je nemilice rešetao mrežu Bolivije.

Kontroverzni napadač je prvi gol postigao glavom u 20. minutu posle lepe asistencije Vargasa. Drugi gol je bio najlepši potez na meču. Sevnula je munjevita kontra Perua i posle nekoliko lepih dodavanja, Kristijan Kueva je asistirao za Gerera koji ne greši u takvim situacijama. Tačku na sudbinu Bolivije, Gerero je stai u 74. minutu kada je presekao loptu jednog protivničkog defanzivca i opet izašao sam na golmana Kinjoneza. Bolivija je u finišu meča uspela da ublaži poraz pogotkom Morena sa bele tačke... 

Peruance u polufinalu Kopa Amerika očekuje duel sa domaćinom Čileom. 

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalPeruPaolo Gererokopa amerika2015Kopa AmerikaJužna AmerikaBolivija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara