""
""

Raka Đurović o suđenju u Milanovcu: Bio je penal za Metalac, ali i za Partizan (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.11.15. | 10:57

„Kad bi zbog ovakvih situacija klubovi izuzimali arbitre – nijedan više ne bi sudio Superligu“, smatra nekadašnji delilac pravde posle analize učinka Dejana Dimitrijevića

Polemike oko arbitraže Dejana Dimitrijevića na utakmici Metalac - Partizan (1:0) poput koncentričnih krugova šire se Srbijom. U Gornjem Milanovcu kažu „sve je bilo po propisima“, iz Humske se žale na njegove odluke i najavili su da će tražiti izuzeće, a čuveni srpski arbitar, sada u penziji, Rade Đurović, ne želi da rasplamsava vatru i suđenje Lozničanina vrednuje zadovoljavajućom ocenom.
Dimitrijevićeva arbitraža nije bila briljantna. Opet, ne bi se mogla okarakterisati ni skandaloznom već, s obzirom na značaj utakmice – korektnom. Rečju: dobro suđenje“, rekao je popularni Raka za Sportski žurnal, analizirajući sporne detalje sa utakmice 16. kola Superlige.

A njih je u gradu pod Rudnikom bilo... Najpre u 16, minutu kad je dosuđen kazneni udarac u korist domaćina.
Postojali su uslovi za jedanaesterac, Miloš Ostojić je Dejana Đenića „počistio” po stajnoj nozi. Sudija je opravdano dosudio kazneni udarac, usput, shodno mom mišljenju, prestrogo dodelio žuti karton Partizanovom igraču. Nasuprot tome, svedoci smo da FIFA i UEFA posle dosuđenog penala podržavaju pomenutu disciplinsku meru. Tako gledano, Dimitrijević nije pogrešio“.

Izabrane vesti

Crno-beli su ogorčeni zbog nedosuđenog penala u njihovu korist, deset minuta pre kraja utakmice, kad je posle slobodnog udarca Stefana Babovića lopta u ruku pogodila Miloša Rnića, koji je stajao u živom zidu.
Prilikom izvođenja slobodnog udarca igrači u „živom zidu” se pomeraju i povremeno poskakuju. Okreću leđa ili bok ka izvođaču i tad bočni igrači bezmalo uvek ruke odvoje od tela. Drukčije ne bi mogli da skoče, iako po pravilima nije dozvoljeno. Sudija u realnom vremenu je hendikepiran, obično ovakvu situaciju nije u poziciji da vidi dobro.  Strogo poštujući pravila jeste penal, dakle, bilo je elemenata da dosudi jedanaesterac za Partizan. Ali, što već kazah: ovakve situacije, procentualno posmatrano, mnogo manje se sankcionišu nego kažnjavaju kaznenim udarcem“.

Na kraju, Rade Đurović dodaje da čelnici kluba iz Humske 1 nemaju pravo da traže izuzeće Dejana Dimitrijevića, kao što su najavili.
Smatram ne, kad bi zbog ovakvih situacija klubovi izuzimali arbitre – nijedan više ne bi sudio Superligu. Reč je o dobrom sudiji, verujte na reč - čestitom čoveku“, dodao je bivši arbitar na terenima elitnog ranga.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligasuđenjeSrbijaRade ĐurovićFK PartizanMetalacDejan Dimitrijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara