"Janković"
"Janković"

Rana (ne) zarasta za sedam dana

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.07.16. | 09:03

Težak zadatak pred izabranicima Milana Lešnjaka, povrede remete pripremu revanša sa Videotonom

JankovićŽreb u Nionu, na kome će Čukarički dobiti potencijalnog rivala u trećem kvalifikacionom kolu, neće biti u prvom planu na Banovom brdu. Koliko danas, posle kratkog odmora od puta, trener Milan Lešnjak moraće da počne kovanje plan za revanš sa Videotonom, narednog četvrtka (20.30) u Beogradu. Od toga ko će biti izvučen kao mogući rival ovog para u trećoj eliminacionoj rundi na putu ka grupnoj fazi Lige Evrope, daleko je važnije spremiti ekipu za borbu na sve ili ništa u revanšu, jer je jasno je da će za prolazak dalje Brđanima u toj utakmici biti potrebno pravi fudbalski podvig, posle poraza u Mađarskoj, 0:2.

Videoton se potrudio da zada snažan udarac beogradskom timu u Felčutu. Brđani su ponovo videli da je za dobar rezultat na strani u Evropi potrebno da kvalitet i koncetracija budu duži od četrdesetak minuta. Baš toliko izabranici Milana Lešnjaka odrađivali su zadatke koje je pred njih postavio šef struke, a onda je krenuo pad, koji je u poslednjim trenucima utakmice prerastao u ozbiljnu nevolju.

Izabrane vesti

Ekipa sa Banovog brda tada, iako sa igračem više na terenu, nije imala snage da makar obezbedi minimalan poraz, koji bi joj mnogo olakšao posao u revanšu.
„Utisak je gorak i jako loš. Do prvog primljenog gola smo igrali dobro u defanzivi i protivnik nije stvorio previše šansi. Prepustili smo njima inicijativu, iako je bilo prosora da igramo, a kada je tako greška mora kad-tad da se desi. Ovakvi porazi se dešavaju. U Beograd ćemo probati da nadoknadimo zaostatak. Nije smeo da nam se dogodi taj drugi gol, imali smo igrača više. Bilo bi nam znatno lakše, ali ako brzo postignemo gol u revanšu biće sve u našim rukama“, rekao je desni bek Čukaričkog Nikola Janković.

Posao Čukaričkom u drugom poluvremenu u značajnoj meri je otežao izlazak Staniše Mandića, koji je obnovio povredu iz meča sa Ordabasijem i zasad je neizvesno da li će uspeti da se oporavi za sedam dana.

MandićMladi napadač bio je najagilniji u prvih 45 minuta utakmice, a nad njim se dogodila i sporna situacija u šesnaestercu domaćina u 36. minutu, kada su gosti tražili jedanaesterac. Ipak, i sam prvotimac Čukaričkog potvrdio je da u pitanju bio start na loptu i da je sudija Kristofsen doneo pravilnu odluku.
„Odigrali smo lošije nego što znamo. Oni su bili koncetrisaniji i bolji u ovoj utakmici, ali još ništa nije gotovo, odigraćemo u revašu najbolje što znamo i dati sve od sebe da preokrenemo rezultat. U analizi ćemo videti gde smo grešili, skupićemo se svi zajedno i pokušati da prođemo dalje. Sve je dostižno, i ja verujem da mi to možemo da učinimo. Nadam se da ću uspeti da saniram povredu, konsultovaću se sa doktorima i videćemo šta da radimo“, rekao je Staniša Mandić.

Osim peha sa Mandićem, problem za Lešnjakov tim prestavljala je i povreda Asmira Kajevića, koji je još na poluvremenu ostao u svlačionici, a gosti bez jednog od glavnih kreatora igre na terenu. Ipak, u revanšu se neće voditi računa o tome ko će biti spreman, a ko ne, jer će osnovni cilj biti nadoknaditi deficiti iz prvog meča. Tek ako u tome uspeju, Brđani će se okrenuti rivalu u narednoj rundi.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaStaniša MandićSrbijaNikola JankovićLiga Evropekvalifikacije za Ligu EvropeČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara